Çaykur Rizespor Eski Başkanı Tahir Kıran yayını terk etti!

İsa Kethüda
22.11.2023 - 21:37 | Son Güncellenme: 22.11.2023 - 21:53

Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor eski başkanı Tahir Kıran, Tivi 6 kanalındaki Womengool programında sinirlerine hakim olamadı ve yayını terk etti.

Çaykur Rizespor Eski Başkanı Tahir Kıran yayını terk etti!

AJANSSPOR-HABER

Çaykur Rizespor Eski Başkanı Tahir Kıran, Tivi 6 kanalındaki Womengool programında sinirlerine hakim olamadı. Kıran konukların kendisinden dolayı yayını terk etmesinin ardından sert tepki gösterdi ve "Bana tezgah hazırladınız. Savaşı siz başlattınız. Futboldan çıktım" diyerek yayından ayrıldı. 

Womengool programında Ankara Barosu Kadın Futbol Takımının oyuncuları Avukat Derya Çağlayan ve Gizem Ece Atasoy katıldı. İki isim 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Önleme projesi için yayında olduklarını söyledi. 

Program moderatörü daha sonra Tahir Kıran'ı yayına bağlattı. Tahir Kıran'ın yayına bağlanmasının ardından iki kadın avukat ve futbolcu, Kıran'ın Ankara B.B. Fomget Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı oyuncusuna yönelik paylaşımını kabul etmediklerini söyleyerek yayını terk etti.  

İlgini Çekebilir
Kulüp Başkanı'ndan Kadın futbolcuya hareket tepki çekti!
Habere Git

"Kadın futbolcular Tahir Kıran'ın yayına katlmasının ardından yayından ayrıldı"

Derya Çağlayan, "Tahir Kıran'ın Maria'ya yapılan talihsiz açıklamanın sahibi olduğunu bilmiyorduk. Bilseydik programa katılmazdık" diyerek yayından ayrıldı. Gizem Ece Atasoy da Çağlayan'a destek verdi ve "Böyle önemli bir günde bizi beyefendiyle aynı yayına almanız manidar" diyerek yayını terk etti. 

"Maria diye bir futbolcu yoktu. Popülizm yapmayın"

Programa katılan Tahir Kıran, "Maria diye bir futbolcu yoktu. Popülizm yapmayın" diyerek sözlerine başladı. Kıran daha sonra, "Böyle birilerinin yayında olacağını söylemediniz. Sizi protesto edecekler demediniz" dedi.

"Düşüncelerini saygı duymuyorum"

Program moderatörü, "Ben de böyle protesto yapacaklarını bilmiyordum" dedi. Kıran daha sonra, "Fomget takımında Maria isimli bir oyuncu yok. Bunu bile bilmiyorlar. Hangi kadına şiddet yapmışız? Onların düşüncelerine saygı duymuyorum. Fomgets takımının Maria diye bir oyuncusu yok. Benim 30 kız futbolcum yok. 30 kız futbolcuyu sokağa mı atayım. Buyurun kadına şiddet. Neden beni bunlarla muhatap ediyorsunuz?" tepkisini gösterdi. 

İlgini Çekebilir
Arda Turan ile Seçil Erzan arasındaki konuşma ortaya çıktı: "Bütün servetim gitti"
Habere Git

"Bu bir fiyaskodur, rezalettir"

Program moderatörüne tepkisini sürdüren Tahir Kıran, "Bana programda böyle birilerinin olacağını ve artistik yapacaklarını söylemediniz. Bir tezgah hazırladınız. Bana böyle birilerini katılacak demediniz. Böyle bir ortam olacağını bilseydim katılmazdım. Derya ve Gizem hanımı tanımam. Bu hanımefendiler neyin ne olduğunu bilmeden bir şeylerin popülizmini yapıyorlar. Beylerbeyi Kulüp başkanı değilim. TFF'den böyle bir yazı gelmiş. Ben o maça gitmedim. Beylerbeyi Kulubü'nün başkanı ve yönetici değilim. Bu bir fiyasto ve rezalettir. Futbolu bu insanlar mı yönetiyor?" diye konuştu. 

"Beni tezgaha düşürdünüz"

"Oraya iki kadın getirmişsiniz, tezgahı hazırlamışsınız. Bunu tezgahladınız. Beni bu tezgaha düşürdünüz" diyen Tahir Kıran, "Ben bağlandığımda kadına şiddet bilmem ne. Hangi kadına şiddet yapmışız. Hangi kadına kış demişiz. Bana seni televizyona bağlayacağım deyip bu kadınları getirdiniz" ifadelerini kullandı. 

"Savaşı siz başlattınız!"

Program moderatörünün "Kadına Şiddet, sosyal bir proje" demesinin üzerine, "Neden beni o zaman bu programa bağlıyorsunuz? Ben burada kızlar, kız çocuklar top oynasın. Kız çocukları sigara ve uyuşturucu kullanmasın diye bir projeye destek oluyorum. Benim çocuklarım antrenman yaptılar. Ankara'da soğukta oynadılar. Hakem tarafından hakları gasp edildi. İki tane kırmızı kart verildi. İki penaltı verildi. Biz bunun feryadını yapıyoruz. Türk futbolunu katledenlere feryadımız. Maçı 25. dakikada yayınladınız. Seyredemedik. Sonra yayın kesildi. 3-5 dakika verildi kesildi. Ben maçta değildim. Ben kadın futbolundan sayenizde çıkıyorum. Hepsini bırakıyorum. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Orada belediyenin halkın parasını oraya harcayarak ağalık yapanlardan da hesap soracağım. Ankara halkının parasını çarçur eden, sağa sola dağıtan, millete ihaleler verip sponsor bulanlardan hesap soracağım. Savaşı siz başlattınız. Bundan sonra hesabını yapacaksınız. Hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman. Elalemin parasıyla ağalık yapmak o kadar kolay ki! Ondan sonra iki kadını oraya çağırıyorsunuz. Bana neden geleceklerini söylemediniz?" tepkisini sürdürdü. 

İlgini Çekebilir
Saran Group, Cumhuriyet'in 100. yılında 25'inci spor salonunu Şırnak'ta açtı
Habere Git

"Tezgah kurdunuz"

"Konukların olduğu zaman beni yayına almayacaksın" diyen Tahir Kıran, "Samimiyetine güvenerek yayına bağlandım. Tezgah kurdunuz. Kadına şiddet bilmem ne. O projeyle ilgili beni neden yayına bağladınız? Beni lütfen iyi dinleyin. Oraya iki kadın koymuşsunuz. 'Bilmem ne sporun Maria diye sporcusu var' diyorlar. Mariam var. Ben o maça gitmedim. TFF'dekilere baskı yapanlar maça gitmediğimi de bilmiyorlar. Beylerbeyi'nin kulüp başkanı olmadığımı da bilmiyorlar. Bir şey bilmeden tezgah kuruyorlar ve beni tuzağa düşürüyorsunuz" diye eleştirilerde bulundu. 

"Kadın futbolunu bırakacağım"

Kadın futbolunu bırakacağını söyleyen Tahir Kıran, "Bu işi destekleyen, körükleyen, bu işin bir yerlere gelmesini isteyen bir insanı nefret ettirdiniz. Bu işi kapatıyorum. Şimdi devam edin. Nasıl istiyorsanız devam edin. Artık uğraşmayacak. O hırsızlar uğraşsınlar. Emeği çalanlar uğraşsın. Ben Rizespor kulüp başkanlığı yaptım, aort damarı ve kalp kapakçığı verdim. Daha fazla bir şey alamayacaksınız. Oraya iki bayan çıkarıp şov yapamazsınız. O kadınlar kim?" diye tepkisini sürdürdü. 

Ailesinin Türkiye Cumhuriyeti'nde 5 ilkokul, 1 fakülte ve bir anaokulu yaptırdığını söyleyen Tahir Kıran, "Sponsorluğumu da çekiyorum. Futboldan da çıkıyorum. 30 tane kıza sezon sonuna kadar söz verdim. Sezon sonuna kadar ödemeyi yapacağım. Ondan sonra ben yokum. Hiçbir yerde olmayacağım. Bunun müsebbibi sizsiniz. Oradaki U9-, U17, U19 ve Bal takımının müsebbibi sizsiniz. Ortada kaldılar. Oraya çıkardığınız iki kadın futbolcudur" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Fatih Altaylı'dan Fatih Terim'e gönderme: "Bir anda yok oldu, buharlaştı"
Habere Git

Sözlerinin sonuna doğru program moderatürüne "Beni yorma. Beni bir dinle. Telefonla bağlanıyorum. 'Yok kadına şiddet' falan filan. Arkadan bir tanesi beyefendi bağlandı duramam diyor. Diğeri de aynı söylüyor. Çok güzel tezgahı kurmuşsunuz. Kabahat ben de bu tezgaha düştüm. Televizyon programı nasıl yapılır? Hepsini size öğreteceğim. Hepsini öğreneceksiniz? Beni kim olduğunu bilmediğim insanlarla neden muhatap ediyorsunuz? Size konuklarınla birlikte başarılar diliyorum. Siz devam edin. Futbolun hiçbir zaman alan tarafında olmadım. Hep veren kısımda oldum. Alan kısımdakilerle beni muhatap etme. Benim için futbol mutbol bitti. Alın futbolunuzu başınıza çalın. Bu yaptığınızın hesabını vereceksiniz. Benim gibi bir adamı tongaya düşürdünüz. Sizin gibiler beni bu tezgaha nasıl düşürdü? Sana iyi yayınlar. Sen devam et!" diyerek yayını terk etti.

Tahir Kıran olayında ne olmuştu?

ABB Fomget, Beylerbeyi'ni 1-0 yendi; maçın ardından Tahir Kıran sosyal medya hesabından 2 video paylaştı. Tahir Kıran, Fomget forması giyen Olha Ovdiychuk'un yerde kaldığı bir anın fotoğrafını paylaşarak, "Yatarak ancak o.... kazanır Maria..." ifadelerini kullandı.

'KENDİSİNİ KINIYORUZ'

Ankara B.B. Fomget Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın X hesabından tepki göstererek, "Takımın yenilgisini hazmedemeyen ve çareyi küfürde bulacak kadar acizleşen Tahir Kıran’ı esefle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler