Beşiktaş, Trabzonspor'a Karşı Stoperde Kim Oynayacak? Welinton ve Necip Uysal

10.10.2022 - 13:10 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 14:12

Beşiktaş, Trabzonspor maçına stoper sıkıntısıyla giriyor. Valeiren Ismael, Saiss ve Emrecan'ın yokluğunda Welinton'ı mı Necip'i mi tercih edecek? İşte cevabı...

Beşiktaş, Trabzonspor'a Karşı Stoperde Kim Oynayacak? Welinton ve Necip Uysal

AJANSSPOR HABER

Giresunspor deplasmanından 3 puanla dönen Beşiktaş'ta gözler Trabzonspor maçına çevrildi. Şampiyonluk yarışının en önemli virajına siyah beyazlılar savunmadaki sıkıntılarla giriyor. Beşiktaş, Giresun'dan 3 puanla dönse de savunmasında da 2 kayıp verdi. Romain Saiss ve Emrecan Uzunhan, en az 2 hafta sahalardan uzak kalacak. 

Beşiktaş'taki sakat sayısı 5'e yükseldi

Sezon başından beri sakat olan Atiba Hutchinson'un yanı sıra, önceki hafta sakatlanan Berkay Vardar ile geçen hafta sakatlanan Salih Uçan'a Saiss ve Emrecan'ın da eklenmesiyle revirdeki futbolcu sayısı da beşe çıkmış oldu. Bu durum teknik direktör Valerien Ismael'i en çok takım savunması açısından düşündürüyor. Peki, Beşiktaş'ın Trabzonspor maçı için seçenekleri neler?

Talha-Welinton ikilisiyle başlayacak

Fransız teknik adamın Trabzonspor karşısında stoperde kullanabileceği iki isim var. Birisi bu mevkinin ideal isimlerinden Welinton diğeri de joker Necip Uysal. Ismael'in büyük ihtimalle Trabzonspor'a karşı Tayyip Talha Sanuç-Welinton ikilisiyle başlaması ve Necip'i de yedek soyundurması bekleniyor.

Welinton sadece 40 dakika oynadı

Siyah beyazlı takımda üçüncü sezonunu geçiren Welinton, gerek Ismael'in tercihleri gerekse de sakatlık nedeniyle bu sezon çok fazla şans bulamadı. 33 yaşındaki savunmacı bu sezon sadece 2-2 sonuçlanan İstanbulspor maçında 40 dakika süre alabildi. Söz konusu maçta Talha sakatlanınca yerine Welinton dahil oldu.

Üç yerli Ersin, Talha ve Tayfur olacak

Valerien Ismael'in Trabobzonspor karşılaşmasında 3 yerli tercihini kaleci Ersin Destanoğlu, stoper Tayyip Talha Sanuç ve sağ açık Tayfur Bingöl'den yana kullanması bekleniyor. Bu durumda kanatta Kevin N'Koudou ve Jackson Muleka ve Nathan Redmond üçlüsünden ikisi yedek soyunmak zorunda kalacak. Giresun'da N'Koudou ve Muleka kulübede oturmuştu. N'Koudou ikinci devre oyuna girerken Muleka, süre alamadı.

İlgini Çekebilir
Nazan Öncel Beşiktaş için söylüyor: Aynı Nakarat
Habere Git

Beşiktaş-Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda?

Beşiktaş-Trabzonspor maçı, 16 Ekim 20022 günü oynanacak. Vodafone Park'ta Pazar akşamı saat 20.00'de başlayacak maçı BeINSprots canlı olarak yayınlayacak. Beşiktaş-Trabzonspor derbisini yönetecek hakemin Merkez Hakem Kurulu (MHK) 13 Ekim 2022 Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Zor mücadelenin VAR hakemi ise maç günü duyuralacak. 

Senin için hazırladığımız haberler