Schalke, 'mezbaha skandalı'yla sallanıyor!

23.06.2020 - 15:13 | Son Güncellenme: 23.06.2020 - 15:18

Bundesliga’nın köklü kulüplerinden Schalke 04’de krizler hem sportif hem de yönetimsel anlamda bitmek bilmiyor.

Schalke, 'mezbaha skandalı'yla sallanıyor!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Tam 15 haftadır galibiyet yüzü görmeyen ve tarihi bir kazanamama serisine imza atan Ozan Kabak’ın kulübünde yönetim sorunları da had safhaya çıktı.

 

Tam 27 yıldan bu yana finans direktörü olan Peter Peters’in Haziran sonu itibarıyla kulüpten ayrılacak olmasıyla sarsılan kulüpte taraftarlar da kazan kaldırmış durumda.

1500 işçisi koronavirüs oldu!

Schalke’de başkanlık makamı olmadığı için kulübün patronu konumundaki Denetleme Kurulu Başkanı Clemens Tönnies, aynı zamanda 6 Milyar Euro cirosuyla Almanya’nın en büyük et üreticisi olan gıda ürünleri ticareti de yapan Tönnies Holding’in sahibi. 

Ancak milyarder iş insanının bugünlerde kulübüyle olduğu gibi kendine ait işletmesiyle de başı büyük dertte. Tönnies’in Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Gütersloh İlçesi Rheda-Weidenbrück kasabasında bulunan dev mezbaha işletmesinde 1500’ün üzerinde koronavirüs vakasının ortaya çıkması Almanya’da bomba etkisi yarattı.

Özellikle işletme içinde ve yemekhanesinde hijyen kurallarına uyulmadığı gösteren videolar yayınlanması Tönnies’i adeta ateş altında bıraktı. Hem eyalet hükümetinden hem de federal hükümetten büyük eleştiriler alan Tönnies’in yetkililerle iletişimden kaçınması ve personel listesini vermek istememesi üzerine listelerin polis zoruyla ele geçirilmesi son yılların en büyük skandallarından birine yol açtı. KRV Eyaleti hükümeti Güterloh ilçesinin tamamını karantina altına aldı.

 

Irkçı sözleriyle de gündem olmuştu

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ırkçı sözleriyle gündeme oturan Schalke Denetleme Kurulu Başkanı, kendi kararıyla üç ay boyunca kulüp ile ilişkisini kesme kararı almıştı. Aradan geçen sürede istifa edeceği konusunda söylentiler çıkan Tönnies, daha sonra görevine devam etmişti. Ancak Schalke’nin Bundesliga’da gösterdiği kötü performans ve Avrupa iddiasından uzaklaşmasının yanında dünyanın en çok gelir elde eden kulüplerinden biri olmasına karşın liglerin oynamaması durumunda iflas başvurusu yapma noktasına geldiğinin açıklanması Schalke taraftarlarını adeta çileden çıkarttı.

Protesto yürüşü yapacaklar

Tönnies’in son korona skandalının ardından Schalke taraftar dernekleri Cumartesi günü ligin son haftasında takımları Freiburg deplasmanında oynadığı sırada 16:30-17-15 arasında Veltins Arena etrafında bir insan zinciri oluşturarak “Schalke mezbaha değil. Kulübümüzün parçalanmasına karşıyız” sloganıyla Tönnies ve yönetimi protesto edecekler.

Senin için hazırladığımız haberler