Seattle Supersonics’in NBA’e geri dönüşüne yeşil ışık

08.01.2021 - 18:38 | Son Güncellenme: 08.01.2021 - 18:45

10 yıldan fazla süredir NBA’de bir Seattle takımının olmaması çok konuşuluyor. Seattle’ın NBA’e geri dönmesi için olumlu gelişmeler yaşanıyor. Seattle Belediye Başkanı da, bu işe yeşil ışık yaktı.

Seattle Supersonics’in NBA’e geri dönüşüne yeşil ışık

DIŞ HABER – AJANSSPOR

2008-2009 sezonunda Seattle Supersonics’in taşınması ve Oklahoma City Thunder’ın yerini alması ile NBA’de 10 yıldan fazla bir süredir Seattle takımı bulunmuyor.

Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan, kentin yeniden NBA ile buluşmasına olumlu bakıyor. Durkan’ın NBA Komisyoneri Adam Silver ile görüştüğü ve olumlu gelişmelerin yaşandığı ABD basınında yazılıyor.

Seattle’daki televizyon kanallarından King 5’e konuşan Durkan, “Seattle için bir takım düşünmeleri çok iyi bir haber. Tüm samimiyetimle söylüyorum; onunla (Adam Silver) bu konuda hemfikirim. Seattle’ın bunu istediğini biliyor.” ifadelerini kullandı.

Bir zamanlar Supersonics vardı

Gary Payton ve Shawn Kemp, 1996 NBA Finalleri'nde Michael Jordan'ın önderliğindeki Chicago ile karşılaşmıştı

1967 yılında kurulan Seattle Supersonics, NBA’de 2007-2008 sezonuna kadar mücadele etmişti. 3 kez  NBA Finalleri’nde yer alan Sonics, 1979 yılında şampiyon olmuştu. 2006 yılında takımın haklarını dünyaca ünlü kahve markasının sahibi Howard Schultz’tan devralan Clay Bennett, 2008 yılında takımı Oklahoma City’e taşımış ve takımın adı Oklahoma City Thunder olarak değişmişti.

Dennis Johnson, Jack Sikma, Gary Payton, Shawn Kemp, Ray Allen gibi efsanelerin formasını giydiğ Seattle Supersonics’te milli basketbolcu İbrahim Kutluay, 2004-2005 sezonunda 5 maça çıkmıştı.

 

Seattle'da hangi profesyonel takımlar var?

Seattle’da mevcut olarak NFL’de Seattle Seahawks, NHL’de Seattle Kraken, MLS’te Seattle Sounders, MLB’de Seattle Mariners ve WNBA’de Seattle Storm, kenti profesyonel alanlarda temsil ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler