Şehirler arası seyahat yasağı kalkan illerde sokağa çıkma yasağı olacak mı?

11.05.2020 - 01:35 | Son Güncellenme: 11.05.2020 - 01:35

Hangi illerde sokağa çıkma yasağı sona erdi? İçişleri Bakanlığı, corona virüsü tedbirleri kapsamında 8 Mayıs saat 24.00 itibariyle 24 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının bu gece saat 24.00'de sona ereceğini duyurdu. Vatandaşlar, şehirler arası seyahat yasağı kalkan illerde sokağa çıkma yasağı olacak mı, hangi illerde sona erdi araştırmaları yapıyor. İşte detaylar...

Şehirler arası seyahat yasağı kalkan illerde sokağa çıkma yasağı olacak mı? Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyük ilimiz ve Zonguldak'ta giriş-çıkışlar kapatılmıştı. Bazı illerimizde ise şehirler arası seyehat yasağı kısıtlaması sona erdi. Peki hangi illerde sokağa çıkma yasağı sona erdi, şehirler arası seyahat yasağı biten illerde sokağa çıkma kısıtlaması var mı?

ŞEHİRLER ARASI YASAK HANGİ İLLERDE KALKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme planının ilk etabını açıklarken şehirler arası seyahat yasağının da belirli illerde kaldırıldığını duyurdu. Erdoğan, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da seyahat kısıtlaması uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

Seyahat yasağı kaldırılan 9 yeni il açıklandı!

Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında yayınlanan genelgeyle 23 büyükşehir ve Zonguldak’da hafta sonu geçerli olacak olan sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. Virüsten korunma tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında 7 büyükşehir hariç tutuldu.

Genelgeye göre, Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler