Semih Haznedaroğlu: Dursun Özbek önemli projelere başlamıştı ve bir 3 yıl daha...

15.03.2018 - 16:03 | Son Güncellenme: 15.03.2018 - 16:03

Semih Haznedaroğlu: Dursun Özbek önemli projelere başlamıştı ve bir 3 yıl daha...

Galatasaray eski yönetim kurulu üyesi ve eski Divan kurulu başkanı Semih Haznedaroğlu, sarı-kırmızılı takımın gündemini ve kulubün son durumu hakkında konuştu. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e konuşan Haznedaroğlu şunları ifade etti

'Fenerbahçe'nin %5 gibi bir avantajı olduğunu söylemek lazım'

"Derbiler önceden belli olmuyor. Açıkca söylemek lazım uzun zamandır Kadıköy'de Galatasaray istediği neticeleri alamıyor. Maalesef iyi bir takım olmasına rağmen istediği sonucu alamayan bir takım. Galatasaray istediği neticeyi psikolojik faktörler olabilir vs. bir şekilde alamıyor. Şu an iyi bir takım var. Şansımızın olmadığını söylemek doğru olmaz. Sanki Fenerbahçe'nin %5 gibi bir avantajı olduğunu söylemek lazım"

'Tudor kalsa idi şampiyon olamazdık'

"Eğer Tudor takımın başında kalsa idi şampiyonluk şansı olmazdı ki bana göre 4.sırada gibi bitirdik. Fatih Terim geldi ve çok şeyi değiştirdi. Şampiyonluk şansı çok var"

'UEFA bu konuda çok ciddi ve bu konuyu çok geç anladık'

"UEFA ile yapılan toplantılarda bulunmadım ama Mustafa Bey'in açıklamalarına göre iyi müdafaa yapıldı. Herhangi bir ceza alınmayacağını söyledi. UEFA temaslarında daha önce hem Beşiktaş hem de Galatasaray aynı teraneyi tutturdu ama ceza aldı. UEFA bu konuda çok ciddi ve bu konuyu çok geç anladık"

'Dursun Özbek önemli projelere başlamıştı ve bir 3 yıl daha şans alması lazımdı'

"Yaklaşık 40 senedir Divan Kurulu'na gidiyorum. Bu kadar Galatasaray'a uygun olmayan toplantılar yaşamamıştım. Bence Dursun Özbek önemli projelere başlamıştı ve bir 3 yıl daha şans alması lazımdı. Tecrübesi artmıştı. Şimdi yönetim değişti. Mayıs ayına kadar yeni yönetimde ve yeni yönetim maddi yönden çok hazırlıksız geldi. Genelde problemler çok olunca hiçbir işe yaramayan tartışmalar çıkıyor. İnşallah bu havadan kısa zamanda çıkarız"

"Bir başkanın mali yönden ibra edilmemesi için suistimal yapması yada hırsızlık yapması lazım. Dursun Özbek için böyle bir durum söz konusu değil. Bilemiyorum tabii hava nasıl olacak ama Galatasaray başkanları için böyle bir korkunun olmayacağını düşünüyorum."

'İrfan Aktar'ın Divan Kurulu başkanlığına devam etmesini isterim'

"Böyle bir durumun doğru olmayacağını 40 senelik tecrübem ile söylüyorum. Divan Kurulu başkanı çok tecrübeli hale geldi. İrfan bey benim yardımcımdı. İki tane daha namzet var. Galatasaray'ın içinde bu görevi yapabilecek isimler tabii olabilir. Yakın dostumun devam etmesini isterim. Bu biraz hissi olabilir hangisi hayırlı ise o olsun isterim"

Senin için hazırladığımız haberler