Antalyaspor'a Trabzonspor'u devirmek yaramıyor

13.10.2022 - 10:18 | Son Güncellenme: 13.10.2022 - 11:20

Süper Lig'de Antalyaspor, düşme hattına kadar gerilerken, son iki sezonda Trabzonspor’u deviren Akdeniz ekibi, bunun ardından uzun süre 3 puan hasreti çekti.

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR 

Sezon başında koyulan ilk 5 hedefinin aksine zor günler geçiren Süper Lig ekibi Antalyaspor, düşme hattına kadar gerilerken Kırmızı-Beyazlıların geçen sezon ile benzer bir düşüş yaşaması dikkat çekti. Geçen sezon ve bu sezon Trabzonspor karşısında aldığı flaş galibiyetlerle gündeme gelen Antalyaspor, Karadeniz ekibine karşı aldığı zaferlerin ardından ciddi bir düşüşe geçti. Geçen sezon alınan 2-1’lik galibiyetin ardından 8 maç kazanamayan Kırmızı-Beyazlılar, söz konusu dönemde sadece 4 puanı hanesine yazdırabildi. Aynı düşüşü bu sezon da yaşayan Akrep, 5-2 kazanılan Trabzonspor mücadelesinin ardından 5 maça çıkarken, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlikle hanesine sadece 1 puan yazdırabildi. 

8 maçta 4 puan topladı

Geçen sezon şampiyon olan Trabzonspor’u mağlup edebilen ilk takım olan Antalyaspor, 16’ncı haftada Karadeniz ekibini evinde 2-1 yenmeyi başarmıştı. Bordo-Mavililer karşısında alınan galibiyetle birlikte ülke gündemine yerleşen Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında oynadığı 8 maçta ise 4 beraberlik ve 4 yenilgi alarak, galibiyet yüzü göremedi. Akrep, söz konusu dönemde Kasımpaşa, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Beşiktaş ile berabere kalırken Konyaspor, Galatasaray, Göztepe ve Rizespor’a ise yenilmekten kurtulamadı.

İlgini Çekebilir
Teknik sorumlu olmak Nuri Şahin'e yaramadı! Antalya kayıp
Habere Git

5 haftadır kazanamıyor

Bu sezon da son şampiyon Trabzonspor’u mağlup eden ilk takım olan Antalyaspor, evinde oynadığı maçı 5-2 kazanarak önemli bir çıkış yakaladı. Hedefleri büyüten Kırmızı-Beyazlılar, tıpkı geçen sezon olduğu gibi yine büyük bir düşüş yaşadı. Karadeniz ekibine karşı alınan galibiyetin ardından 5 maça çıkan ve henüz galip gelemeyen Akrep; Gaziantep FK, Kasımpaşa, Kayserispor ve Adana Demirspor’a kaybederken, geçtiğimiz hafta ise Konyaspor ile berabere kaldı. Antalyaspor, kötü gidişatı durdurabilmek için yarın Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. 

Lisans uğursuz geldi

Bu sezonun ilk 3 haftasında Galatasaray’a mağlup olan, sonrasında ise Ümraniyespor ile Trabzonspor’u deviren Kırmızı-Beyazlılar, Nuri Şahin’in UEFA A lisansını almasının ardından çıktığı 5 maçta galibiyet göremedi. A lisans sahibi olarak ilk önce Gaziantep FK karşısında takımını sahaya süren Şahin, 5-2’lik mağlubiyetle Antalya’ya döndü. Kasımpaşa karşısında da şok bir yenilgi alan ve taraftarı önünde 2-0 mağlup olan Akrep, Kayserispor’a 1-0, Adana Demirspor’a da 3-0 kaybetti. Kırmızı-Beyazlılar, son olarak da Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

239 gün sonra düşme hattına girdi

Kırmızı-Beyazlılar, Ankaragücü ve Sivasspor’un kazandığı haftada her iki rakibine de geçilerek, tehlike hattına girdi. Kırmızı-Beyazlılar, böylece son olarak geçen sezonun 25’inci haftasında çıktığı düşme potasına tam 239 gün sonra yeniden giriş yaptı. 8 maç sonunda 7 puan toplayabilen Antalyaspor, 3 puanlı Ümraniyespor ve 6 puanlı Karagümrük’ün üzerinde yer alırken, Hatayspor, Sivasspor ve Ankaragücü ile aynı puana sahip durumda. Averajla düşme hattında yer alan Kırmızı-Beyazlıların, Sivasspor’dan 1 maç eksiği bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler