Şenol Güneş derbide Tudor ile taktik savaşına hazır.

02.12.2017 - 02:47 | Son Güncellenme: 02.12.2017 - 02:47

Süper Lig’in 14. Haftasında Beşiktaş’ın Galatasaray’ı konuk edeceği derbide teknik direktörlerin taktik savaşı yaşanacak. Vodafone Park'taki mücadeleyi Kartal kaybederse, zirvenin 9 puan gerisine düşecek… Başakşehir derbi sonucuna göre lider olabilir.

 Ligde zirvenin kaderini etkileyecek derbilerden birisi bu akşam Beşiktaş ile G.Saray arasında oynanacak. İki takım adına da galibiyet büyük önem taşıyor. Çünkü Kartal kazanırsa, zirve ile arasındaki puan farkını 3'e indirecek. Kaybederse lider G.Saray'ın 9 puan gerisine düşecek. Cim Bom'un da yerini korumak adına en az rakibi kadar 3 puana ihtiyacı var… Olası bir yenilgide, Osmanlı'yı mağlup etmesi koşuluyla koltuğun sahibi Başakşehir olacak. Derbiden beraberlik çıkması halinde farklı galibiyetin de Başakşehir'e liderliği getirme ihtimali bulunuyor. Bu arada dev randevu özellikle F.Bahçe'yi de yakından ilgilendiriyor.

 HAKEM: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

STAT: Vodafone Park

SAAT: 19:30

YAYIN: beIN SPORTS 1

HAVA DURUMU: 10 derece / Kapalı

Şenol Güneş'in ilk 11 kararı Oğuzhan

Yeni Malatya maçında cezalılar ve sakatlar nedeniyle farklı bir savunma kurgusuyla oynayan Beşiktaş, G.Saray karşısına ideal 11'i ile çıkacak. Teknik direktör Şenol Güneş, sadece Oğuzhan Özyakup ile Anderson Talisca arasındaki tercihini netleştirmemişti. Ancak derbiye sayılı saatler kala Oğuzhan'ın forma giyeceği, Brezilyalı orta sahanın ise yedek oturacağı öğrenildi.

Tudor derbiye hazır

G.Saray'ın 2-0 kazandığı Alanya maçında 4-2-3-1'e geri dönen Tudor, derbide bu dizilişi bozmayacak. Hırvat hoca ilk 11'inde de sürprize imza atmayacak. Muslera'nın önünde Mariano- Maicon-Serdar-Linnes görev yapacak. Cezası sona eren Fernando, Selçuk'tan formayı geri alacak ve Ndiaye ile orta sahayı kontrol edecek. Kanatlarda Rodrigues ve Yasin olacak. Tek forvet Gomis'i, Belhanda destekleyecek.

Şenol Güneş 6 maçtır Galatasaray'a karşı kaybetmiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ezeli rakibi Galatasaray'a karşı son dönemde hiç kaybetmedi. Tecrübeli çalıştırıcı, son oynanan 6 maçın 90 dakikalarında 3 defa kazanıp, 3 de beraberlik alırken, yenilgi yüzü görmedi.

 Tudor'un galibiyeti yok

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı 7 maçın 6'sını kaybetti, birinde berabere kaldı. Tudor, Beşiktaş'ı geçmesi durumunda ilk derbi galibiyetini elde edecek.

 

(Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler