Şenol Güneş: "Hedefimiz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmek"

06.09.2019 - 17:04 | Son Güncellenme: 06.09.2019 - 20:04

Şenol Güneş: "Hedefimiz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmek"

Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 5. maçında İstanbul'da Andorra karşı karşıya gelecek.  Teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

5. maçımızı İstanbul'da yapıyoruz. Anadolu'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da inşallah Avrupa'ya. Tribünlere gelen taraftarların şenliğe çevireceği bir ortam olacağını düşünüyorum. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Daha çok kapanmaya yönelik oynuyor. İnşallah güzel maçlar oynayıp güzel bir sonuç alırız. 

Hedefimiz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmek. Sevgi ve cesaretin karşısında hiçbir şey duramaz. Şu anda yarışın ortalarına giriyoruz. Önümüzdeki maçı kazanmak istiyoruz. Bizim tek amacımız, rakibimiz kim olursa olsun 3 puanla ayrılmak. Biletler tükendi, kapalı gişe oynuyoruz. Burada bir mesaj vereceğiz, hem oyun olarak hem de ambiyans olarak. Halkla iç içeyiz. İki maçı kazandığımızda Ekim ayının sonunda çok güzel bir yere geleceğiz. Emre Belözoğlu da yarın 100. milli maçını oynayacak. İnşallah Arda Turan da 100. milli maç ödülünü alır.

Rakip koşan, agresif olan bir takım. Cengiz bizimle olmayacak. Nazım'ın sakatlığı daha iyi durumda. Okay tedavisini yapıp dönecek. Bizimle olmayacak. Herkesin daha da fazla seveceği takımımızın iyi oyunla bu sevgiyi artıracağını düşünüyorum. Koldo Alvarez genç bir teknik direktör. Uzun zamandır Andorra ile beraber. Takım bütünlüğünü pek bozmayan bir teknik adam. Andorra'nın en uzun mesafesi 40 kilometre. Küçük bir ülke. Milli takım seviliyor ve sevilmeye devam etsin. Yarın herkesin kırmızı-beyaz formayla gelmesini istiyorum. Bütün kulüplere eşit mesafedeyiz. Bazen kısır çekişmeleri görüyor ve üzülüyoruz. Kulüplerimiz bizim için önemli.

Koşan ve dinamik bir takım. Hızlı hareket ediyor. Oyuna çıkışlarda sıkıntısı var ama gücünü tamamen sahaya yansıtan bir takım. Hızlı oynamak zorundayız. Andorra'nın oyuncuları genelde kendi ülkelerinde oynuyor. Eldeki oyuncuların form durumunu bilmiyorum. Bize karşı motivasyonları üst seviyede olacak. Biz onların gücünü, davranışlarını yarın göreceğiz. Savunmada en iyi haliyle oynadıklarını biliyoruz. Yetenek olarak daha üst seviyede olduğumu biliyorum ama bunları yarın sahada göreceğiz. Sezon başladıktan 2 ay sonra takımlar daha tempolu oynuyorlar. Bizim için 3 puan ve güzel oyun her şeyin başında.

Kutuplaşmayı ben sevmiyorum. Siz de sevmeyin. Milli takıma gelenler kulüplerin oyunları zaten. Sığ tartışmalarımız var. Her şey yerinde ve zamanında olmalı. Bu tip konuşmaların bize faydası yok. Fatih Terim bu ülkenin bir değeri. Ceza almasını istemem, onun hata yapmasını da istemem. Yapılan uygulama da en çok Galatasaray'a yaradı. Konuşma hakkı oldu. Koca ülkenin gündemine bak. Yapılan da doğru değil. Ben Galatasaray neden 11 yabancıyla oynuyor, demedim. Biz üretelim, az para harcayalım. Ben size bunları anlatırım. Kasım ayına kadar susalım. Her sene aynı şey. Rakam mı bekliyoruz? Yarın oynanacak maç önemli. Kazanması muhtemel takımız. Takımlarımıza Avrupa'da başarılar diliyorum. Kadın voleybol takımımız inşallah kazanır. Biraz olumlu olalım. Bataklığı kurutalım. Güneş ışınları ile beraber bataklığı kurutmaya çıkalım. (Gülerek)

Takım şu anda seviliyor. Halkın içerisinde sevildiğimizi gördük, beklentilerin olduğunu gördük. Biz piramidin tepesindeyiz, ülkeyi temsil ediyoruz. Hazırlıklar yapıldı. Oyuncularımızın coşkusu yerinde. Elimizdeki kadro yeterli. Fransa maçına da, bu maça da aynı duyguyla çıkıyoruz. İzlanda maçının ilk yarısında olumsuzluk bunu da değerlendiriyoruz. Üzülürsek de sevinirsek de beraber reaksiyon vereceğiz. Takımımız maçlara hazır. Küçük ya da büyük takım diye bir şey yok.

Biz de sezon başı olarak istediğimiz seviyede değiliz. Bazı oyuncularımızda soru işaretleri var ama kalitelerini biliyoruz. Yarın için yeterli olacağını düşünüyorum.

Ozan dün antrenmana çıktı. Kadroda olabilir. İki maç var, onu riske etmek de istemiyoruz. Dorukhan da bugün antrenmana çıkacak. Savunmanın önünde Emre oynayacak, öyle görünüyor.

Olumsuz düşünürseniz olumsuz olur. Bunun kitlesel olması hepimizin sorunu haline gelir. Doğru olmayan bir şeyi konuşuyoruz. Olumsuz bir durumda oyuncu işini yapacak. Herkes sınavdan geçiyor. Birlikte her şeyi güzel yapacağız. Yarın gelenler sadece Beşiktaş taraftarı gelmeyecek. Ben yarın stadyumun dolması dışında coşku da istiyorum. Türkiye'nin her yerine gidececeğiz. Bu ülke bizim ülkemiz.

Geniş bir kadromuz var. Genç bir takımız. Bu takımı genç yaşında tecrübeli hale getirmeye çalışıyoruz. Zeki, Türkiye'den çıkan bir oyuncu. Yarın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. Cengiz'e çok üzüldüm. Antrenmanda oldu. 

Uğurcan yükselen bir değer. Yarın kaleye Mert ile başlamak istiyorum. Bu Uğurcan'ın eksik olduğunu düşündüğüm için değil. Gün gelecek o da oynayacak. Kaleye koysam hiçbir güvensizliğim olmaz. Burada oynattığımız bazı oyuncuları Moldova'da oynatmayabiliriz. Uğurcan'ın nasıl oynadığını biliyoruz. İnşallah daha iyi olacak.

Senin için hazırladığımız haberler