Şenol Güneş karara itiraz etti

30.07.2020 - 10:04 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 10:11

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig'in gelecek sezon 21 takımla oynanacağına karar verdi, Şenol Güneş karara itiraz etti. Peki Şenol Güneş karar için ne düşünüyor? İşte detaylar...

Şenol Güneş karara itiraz etti

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı kararlar hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

TFF Yönetim Kurulu toplantısı öncesindeki yemekte yer alan Şenol Güneş; takım sayısının artmasına, küme düşmenin kaldırılmasına ve yabancı sayısının ötelenmesine itiraz etti.

Milliyet'in haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere toplantıda bulunan herkese gerekçelerini anlatan Güneş, lig planlaması için federasyonu zorlayan kulüplerin turnuva yapacaklarına dikkat çekti ve kendileriyle çeliştiklerini dile getirdi.

Şenol Güneş, 21 takımlı Süper Lig’in Türk futboluna katkı sağlamayacağını düşündüğünü söyledi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir dün yaptığı açıklamada gelecek sezon Süper Lig'in 21 takımla oynanacağını dile getirerek, "Oy birliği ile alınan karara göre, Süper Lig'in yanı sıra TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonunda küme düşme olmayacaktır. 2020-2021 sezonunda 4 takım küme düşecektir. Süper Lig, 2021-2022'den itibaren ise 20 takım ile oynanacaktır.. TFF 1.Lig önümüzdeki sezon 18 takım ile oynanacaktır. Süper Lig'in 21 takım ile oynanacak olması, gelir dağılımında farklılık, maç sayısında artış ve fikstür sıkışıklığına yol açacaktır. TFF olarak bunları revize edeceğiz ve paylaşayacağız" demişti. 

Özdemir yabancı kuralı ile ilgili de, "Oy birliği ile aldığımız karar doğrultusunda yabancı kuralı değişikliği; 2020-2021 sezonundan itibaren değil, bir sonraki sezondan itibaren uygulanacaktır" ifadesini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler