Şenol Güneş: "Kartal sinek avlamaz"

02.12.2018 - 22:38 | Son Güncellenme: 03.12.2018 - 01:38

Şenol Güneş: "Kartal sinek avlamaz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray'ı 1-0 yendikleri 14. hafta mücadelesi sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kazanmak önemli ama nereden baktığımıza bağlı. 3 puanı almak sevindirici. Yoğun bir seyahatten gelip oynamak da kolay değil. Galatasaray bizden 1 gün daha avantajlıydı. Futbol keyifli oynanmalı. Biriyle ilgili suçlama yaparsanız konuyu dağıtıp kişiselleştirmemek lazım. Oyunda olmayan oyuncuyla ilgili sert eleştiri yapıyorlar. O kişileri tesislere bekliyorum. Kişiler üzerinden gidiyoruz. Bu doğru değil, bu kin ve nefreti artırır. 

Lens'in oynaması mucizeydi, mecbur kaldım oynattım. 10 günlük idmanı yoktu, Gökhan Töre ve Gökhan Gönül dün idmana çıktı. Atiba ile başlayabilirdim, Vagner ile başlayabilirdim. Ricardo beklediğimizin alttında oynadı, Medel beklentinin altında oynadı. Bizim kazanmamız kimseyi rahatsız etmesin. İlk yarı rakibi kaleye yaklaştırmadık. Kaybedebilirdik de. Kişileri vurmak için de değil de konunun özüne değinmek lazım. Saha zemini oyun kurmaya izin vermiyor. 

Uzunu da beceremedik ama bunu gerektirdi. Atiba'dan dinamizm bekledim ama altında kaldı. Takımın da sıkıntıları var. İyi oyuncular var ama her zaman iyi oynayamıyorlar. Türk futbolunun sorunlarını çok iyi biliyorum, onlar da biliyor. Türk futbolunun kazanması için konuşmamız lazım.

Kazandığımız için birlikte değiliz. Birlikte olduğumuz için kazandık. Benimle ilgili bir konu yok. En iyi kadro bizdeydi, Galatasaray'ın da Fenerbahçe'nin de Kasımpaşa'nın da oyuncuları var. Gençlerle değil de diğerleriyle başlayabilirdim. 

Bunun üzerinde eleştiri yapmamak lazım. 30 dakikanın dışında en kötü maçlarımızdan biriydi. Bunu saygısızlık olarak algılamasınlar. Olumsuzluk yapmasınlar. Bugün taraftarın isteği var ama rakip takımı kötü gösteren tezahürat yapmak bize yakışmaz.

Oynadık, yorulduk, kazandık. Oynadığımız futboldan çoğu kimse memnun kalmamıştır. Ama galip geldik. Galip geldik diye her şeyi doğru yaptık diye bir şey diyemem. İlk 30 dakika tempomuz da oyun yapımız da iyiydi. Rakibi getirmedik.

Sarpsborg maçı bizi etkiledi. Yorulan oyuncular vardı. Gayretleri için teşekkür ederim.

Dinlenen oyuncularımız ise beklentimin altında oynadı. Bunlar olabiliyor. Atiba ve Vagner Love'ı koyduk onlar da bocaladılar. Lens de zorlanacaktı. Gökhan Töre ve Gönül ter idmanına çıktılar. Medel'in sakatlığı vardı. Hepsini düşünürsek kazanmak güzel.

Oyuncularımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.Galatasaray'ı da tebrik ediyorum. Bazen bazı oyuncularımıza oksijen gitmiyor. Bağırıyorsun ama sesin gitmiyor. Her şeyden ötesi derbide galip gelmek güzel, sevindirici.

Birlik ve beraberliği düşünürsen iyi sonuç gelir. Taraftar, takımı seviyor. Olumsuz olunca duygusal kırılmalar başlıyor. Biz her şeyi doğru yapmaya çalışacağız. Bugün hepsini yapamadık.

'Bu bizim için olmazsa olmaz'

Taraftarlarımız bize destek olmaya devam ediyor. Sahamızda kaybettiğimiz maçların üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama bu oyuncular bizim. Bu birlikteliği korumak zorundayız. Bu bizim için olmazsa olmaz. Biz bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman yenilmeyiz.

Oyuncu da ne yapacağını bilecek. Her zaman güçlü olacak. Eğer bedel ödemezseniz başarıyı yakalayamazsınız. Büyük başarıyı yakalayanlar, çok emek vererek başarılı olmuştur. Bu bizim için de oyuncu için de geçerli.

 

VAR ile ilgili pozisyonları tam göremedim. 112 dakika oynadık. Yorgun bir takımız. Biz mazeret olarak kullanmıyoruz. Sivas maçını da nasıl kaybettiğimizi hatırlayın. Sahaya bakın... En iyi hali diyorsun altından çamur çıkıyor. Her şeyi akıcı ve mükemmel istiyoruz. Öyle olmuyor. Hakemle ilgili konuşacak bir şey yok. Maçtaki tartışmaları görmedim. Bir kez daha bakmak gerek.

Lig nasıl başlasın? Bu kadar maçı boşuna mı oynadık? Başakşehir bu konuda evet daha iyi gidiyor. Avrupa maçları yok. Bunu iyi kullanıyorlar diyebilirim. Seyahatler maçı etkileyebilir. Bizim kadromuz geniş görünüyor ama o kadar da değil. Enzo Roco'nun tam oynayacağı maçtı ama yoktu.

Eldeki en iyi oyuncuları oynatmaya çalışıyoruz. Yorgun olan oyuncuları değiştirince de beklentimizin altında oldu. Oğuzhan mesela oynayabilirdi. Ama Oğuzhan ve Adem'i oynattığında olmayabiliyor. Atiba'yı da ilk başta iyi ki koymamışım diyorum. En iyi Necip, Mustafa ve Dorukhan'dı gibi. Demek ki doğru karar vermişiz.

Teknik-taktik konuşulur. Ama bunların üzerinden hocaya vurmak doğru değil. Büyük takım, büyük oyuncularla oynar. Orası doğru. Kartal da sinek avlamaz.

Senin için hazırladığımız haberler