Şenol Güneş: "Sevgilerin bu kadar karşılıklı olduğu yerde kırılmayı ve kırmayı istemem."

17.03.2019 - 00:41 | Son Güncellenme: 17.03.2019 - 00:41

Şenol Güneş: "Sevgilerin bu kadar karşılıklı olduğu yerde kırılmayı ve kırmayı istemem."

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe'yi konuk eden Beşiktaş, Burak Yılmaz'ın attı golle rakibini 1-0 mağlup etti ve zirve yarışına devam etti.

 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ifadeleri şöyle:

 

Başlangıçtaki oyun planıyla hayata geçen oyun örtüşmedi. Rakibin tabi ki zaaflarını biliyorduk. Ayağa oynanan paslarla hareketli olmamız lazımdı. Etkili olacağımızı düşünmüştük. Burak-Kagawa-Adem arasında pas az oldu. Sızmaları da yapamadık. Kanatları kullanma şansımız da azdı. Sol önde tercih ettiğimiz oyuncuyu biraz içeri çektik. Adriano çıkınca sol tarafta oyuncumuz kalmadı. Lens'i düşündük. Necip'in sakatlığı nüksedince böyle bir değişiklik oldu.

 

Bir takımda defansla sürekli oynanmaz. Biz değiştirmek durumunda kaldık. Teknik kapasite olarak zenginlik gibi duruyor ama bazen öyle de olmayabiliyor. Ne hücum ettik ne savunma yaptık. Teknik kapasiteleri yüksek oyuncular olmasına rağmen doğru oyun olmadı. İlk yarı düşündüğümüz gibi değildi. 0-0 soyunma odasına gitmek ve oyuna tutunmak iyiydi. Bizim düşündüğümüz zenginlik olmadı. Kısır bir maçtı. Rakip de oyunun savunma yönünü iyi oynadı ve böyle gitti.

 

Birçok yorumcuyu ve bizi şaşırtan şeyler oldu. 2 değişiklik yaptık ama boşa değişiklik yaptık. Katkı verecek oyuncuları kullanamadık. Kazandık ama daha güzel oynayarak kazanmayı ben de bekliyordum. İlk yarı iyi değildik. İkinci yarı oyuncuların katılımı iyiydi. Sert, agresif oynadık. Göztepe bizi iyi biliyordu. Ama bizim ne yapacağımız önemliydi. Sol taraftaki oyuncularımızın eksikliğini hissettik. Kazandığımız için mutluyuz ama oyun olarak mutlu değiliz. Taraftarların duygusal bağına iyi cevap veremedik. Oyun olarak öyle ama puan alarak istediğimizi aldık.

 

İstatistikler önemli ama ne kadar etkili oldu? Kenardan orta atıyorsanız mesela nereye atıyorsunuz? Önemli olan verimli oynamak. Rakibin nasıl çıkış yapacağını biz de biliyorduk. O konuda hatalar yaptık. Rakip oyuncuların teknik kapasitesi az olmasına karşın bizden daha iyi pas yaptı. İlk yarıda ne hücum ne de savunmada yoktuk. Buna rağmen ikinci yarıda iyiydik ve kazandık.

 

Taraftarlara teşekkür ediyorum. Sevgilerin bu kadar karşılıklı olduğu yerde kırılmayı ve kırmayı istemem. Sinan Akçıl'ın bir şarkısını dinledim. "Kalbini bana verdiğin için çok teşekkür ederim sevgilim" diye bir şarkı... Benim kalbim temiz ve halen sevgimiz devam ediyor."

Basın toplantısı

Beşiktaş'ın bulunduğu yer bizi rahatsız ediyor. Beşiktaş'ın yeri şampiyonluk. Şu anda hedefimiz ikincilik çünkü önümüzde bir takım var. Bu bir yarışmadır. Arkamızdan da Trabzonspor geliyor. Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın adı şampiyonlukla anılır.

Karius'a cevap

Şenol Güneş'ten Karius'a yanıt: "Ben oyuncumdan şikayet etmem karar veririm. Karius devamını da söyledi mi? Bunlar yaşanır ama dik duracaksın dedim..."

Senin için hazırladığımız haberler