Şenol Güneş'e serzeniş: "Oynatmayacaksanız neden çağırdınız?"

24.06.2021 - 10:58 | Son Güncellenme: 24.06.2021 - 11:06

Sivasspor'da oynayan Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi ve Hakan Arslan için Şenol Güneş'e seslendi. Oğuz, EURO 2020'de iki oyuncunun olması gerektiğini savundu. İşte o açıklamalar...

Şenol Güneş'e serzeniş: "Oynatmayacaksanız neden çağırdınız?"

AJANSSPOR-HABER 

Demir Grup Sivasspor forması giyen Ahmet Oğuz, Süper Lig ve Avrupa'daki hedefleri hakkında özel açıklamalar yaptı. "Biz değil, onlar çekinsin" sloganıyla yola çıkacaklarını anlatan futbolcu, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e de Uğur Çiftçi ve Hakan Arslan konusunda serzenişte bulundu. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Ahmet Oğuz'un açıklamaları şu şekilde: 

"Hem lig hem de Avrupa'da başarılı olacağız"

-Kasımpaşa sonrası Sivasspor'a transfer oldun. Geride bıraktığımız sezon hem Sivasspor hem de senin adına nasıl geçti? Yeni sezonda hedefleriniz neler?

Çok zorlu bir süreci atlattı Sivasspor. Kasımpaşa'da istediğim şansı bulamadım. Sivasspor'dan teklif gelince hemen gitmek istediğimi söyledim. Sağ olsunlar Kasımpaşa da anlayış gösterdi. Sonrasında Sivasspor'a katıldım. Sivasspor'a geldikten ve oynamaya başladıktan sonra takımımızın maç kaybetmemesi önemliydi. Sivasspor'u hem ligde hem de Avrupa'da başarıya taşımayı arzu ediyoruz. 2 senedir Sivasspor çok daha başarılı. Çıtayı daha da yükseğe koyacağız. Taraftarlarımız da her zaman bir fazlasını istiyor. Elimizden geleni yapacağız. 

"Hakan ağabey takıma enerji kattığımız söyledi"

-Taraftarların sana karşı bir teveccühü var. Peki, takımda nasıl karşılandın? Takım arkadaşlarınla olan uyumun ve adaptasyon sürecin nasıl geçti?

Sivasspor taraftarları beni çok iyi karşıladı. Takımda daha önce birlikte oynadığım Uğur Çiftçi vardı. Diğer ağabeylerim de çok sıcak karşıladı. Hakan ağabey bir gün gelip bana, "Ahmet senin çok değişik ve iyi bir enerjin var. Hem faydalısın hem de sempatiksin" dedi. Bunu duymak mutlu etti beni. Avrupa'da gruplara kalmak istiyoruz. Ligde de iyi bir başlangıç yapmak ve yolumuza başarılı şekilde devam etmeyi planlıyoruz. 

"Rıza Çalımbay çok hırslı ve bu bize yansıyor"

-Teknik direktörün takıma etkisi önemlidir. Rıza Çalımbay, "Avrupa geçen sene bizim içimizde oluşan bir yara" demişti. Avrupa'da başarılı olacak mı Sivasspor? Takımdaki arkadaşların neler düşünüyor?

Avrupa'da başarılı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Villarreal gibi bir takıma 3 attı Sivasspor. Rıza Çalımbay çok hırslı bir teknik adam. Bu da takıma yansıyor. Kazanmak için hırs ve azim gerekiyor. Geçen sene bir tecrübeydi. Benim için de ilk olacak. Avrupa'da başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz Sivasspor olarak gerçek gücümüzü Avrupa'da da göstermek istiyoruz. 

"Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçları unutulmaz"

-Sivasspor geçen sezon başarılıydı. Unutamadığın maçlar var mı geçen sezon adına? 

Fenerbahçe ile oynadığımız ve şampiyonu belirleyen maç ve Gençlerbirliği karşısında 2-0'dan 3-2 çevirdiğimiz maçları unutamadığım maçlar arasında sayabilirim. Aklıma bir çırpıda bu maçlar geliyor. İyi bir sezon geçirdik. 

"Biz değil, onlar çekinsin"

-Sivasspor'un Avrupa'da başarılı olmasını önemsiyorum. Takımdaki değişim ve transfer süreci sizi nasıl etkileyecek sence?

Takımdan bazı oyuncular ayrıldı. Nokta transferler olursa Sivasspor'un hedefi yüksek olur. Sivasspor'a gelen oyuncular zaten kalitelidir. Yönetim de çalışıyor bu konuda. Bizim mottomuz belli. "Biz değil, onlar çekinsin" diyoruz. 

"A Milli Takım'da bir isyan göremedim"

- A Milli Takım, EURO 2020'de hayal kırıklığı yaşattı. Neden bu kadar geriye gitti milli takım?

EURO 2020 büyük bir turnuva. Genç arkadaşlarımız var ama çoğu Avrupa'da oynuyor. A Milli Takım'da bir isyan göremedim. Başarmak için bu lazım. Milli Takım'da arkadaşlarımız iyi niyetliydi. Ama olmadı. Eksiklerimizi gördük. Fakat; bu takıma ne oldu? Bu soruyu ben de soruyorum açıkçası. 

"Oyuncuyu kullanmayacaksanız neden çağırdınız?"

-Çağrılan, çağrılmayan futbolcular oldu. Bu da tartışma yarattı. Uğur Çiftçi ve Hakan Arslan da davet alamadı. Fikrin nedir bu konuda?

19 maç yenilmeyen bir Sivasspor'da formda iki oyuncu vardı. Uğur Çiftçi ve Hakan Arslan. İki takım arkadaşım da A Milli Takım'da olmayı hak ediyordu. Elinizde sol bek yok. Sağ beki sola çekiyorsunuz. Oyuncuyu kullanmayacaknız neden çağırdınız? Sol bek için Uğur mutlaka çağrılmalıydı. Hakan ağabey de çok iyi bir sezon geçirdi. 7 gol 3 asisti hangi orta saha yaptı? Bunu da sorgulamak lazım.

"Belçika'yı çok beğeniyorum"

-Peki, EURO 2020'de bir favorin ve beğendiğin takım var mı?

EURO 2020 çok önemli bir turnuva. Güçlü takımlar var. Ben Belçika'yı çok beğeniyorum. Defans ve ofans olarak iyi işler yapıyorlar. Çok iyi pres yapıyorlar ve önde basıyorlar. Böyle takımları seviyorum. Benim favorim Belçika.

Senin için hazırladığımız haberler