Şenol Güneş'ten Başakşehir göndermesi!

28.05.2017 - 16:18 | Son Güncellenme: 28.05.2017 - 16:18

Şenol Güneş'ten Başakşehir göndermesi!

AJANSSPOR- Beşiktaş'ın şampiyon Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantepspor maçının ardından sıcağı sıcağına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Sözün bittiği yerdeyiz. Uzun bir yarıştan geliyoruz. Sezon başından beri çok büyük sıkıntılarımız oldu. En rahat dönemde en kritik maçları kaybettik. O dönemlerden sonra şampiyon olmak güzel. Futbol olarak güzel şeyler yaptık. Sahada her şeyi alın terini döken oyuncu grubumu tebrik ediyorum. Taraftarın az olduğu dönemde her gittiğimiz yerde bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkürler. 

"Bu takımın hedefi sadece şampiyonluk değil. Güzel futbolla şampiyonluk. Hedefi şampiyonluk olarak koyarsanız baskı yüklemiş olursunuz. Oyuncular bir ara etkilendi. Sadece şampiyonluk hedefi yaratıcı ve güzel futbolu engelliyor. 

Sözleşme konusuyla ilgili...

"Hala bir maçımız var. Ben buranın çalışan bir elemanıyım. Başkan bize görev verdi yarın vermeyebilir. Konuşmanın zamanı değil. Konuşacak bir şey yok. Sözleşmem devam ediyor. Ama bazıları bir şeyler konuştu diye her şeye cevap verilmez. Yönetimle başkanla aramız iyi. Burada bu takımın başarısı için buradayız. Bunlarla ilgili daha sonra açıklama yaparım. 

Herkesi tebrik ediyorum. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir durum oluştu. Deplasmanda kendi evimizde gibiydik. Sahaları doldurabiliyor olmak güzel. Umarım diğer takımlar da seneye buna ortak olurlar. Uzun soluklu bir yarıştı. Hedefe ulaştık ama kolay olmadı. 3 kulvarda oynadık. Süreklilik arz eden bu dönemden sağ salim çıktık. Kupa ve Avrupa’da başarılı olamadık. Fakat ligde hedefimize ulaştık. 18 takımlı bir ligde yarıştık. Rakiplerimiz de bizim iyi olmamız için zorladı. Oyun olarak da sonuç olarak da hak ettiğimizi düşünüyorum.

Bu yarışta rakiplerimiz renk kattı. Düşen takımlara da geçmiş olsun diliyorum. Avrupa’ya giden takımlara da başarılar diliyorum. Oyuncularımız yetenek ve karakterlerini ortaya koydular. Bu grubun bir karakteri var. Bir göle benzetirsek ben bir damlayım. Güzel bir aileyiz. İlkeli ve prensipli olmaya çalıştık. Zaman zaman haksız eleştiriler, abartısız övgüler yapıldı. Bazen bizim üstümüzden gündem değiştirmek için uğraştılar. Maçlar kaybettik ama asla pes etmedik. Kendimle de gurur duyuyorum. Hakikaten doğru işler yaptık. Şu şampiyonluk lafını baskı aracı olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bu baskı altında antrenör ve kulüp de ezilebiliyor. Son dönemlerde baskı biraz bizim elimizden çıktı. Bazen rahatladık , bazen baskı altında kaldık. Ama aldığımız sonuçlar değil, oynadığımız futbol da göz önündeydi. Gelecek sene daha güzel bir futbol oynamak dileğiyle.

3 tane ihtimalim var. Bırakabilirim, başka bir kulübe gidebilirim, ya da kalabilirim. Zaman zaman sindiğim dönemler de oldu. Özgür olmamız gerekiyor ki yaratıcılığımızı kullanabilelim. Düşüncelerimi söyleyememek bazen beni gerdi. Tüm antrenörler konuşabilmeli. Maalesef baskı unsuru yapıldı. Baskıdan zaman zaman rahatsız oldum. 

Düşüncelerimden öne çıkan arkadaşlar medyanın içinde vardı. Oysa bugünü yaşamak çok önemli. Yarın planlarımız olacak. Sonuçlar değişebilir. Şampiyonluğumuzu kaybedeceğimizi de söyleyenler oldu. Biz zaten kötü maçları kaybediyoruz. Fenerbahçe maçında da çok iyi oynadık ama istediğimizi alamadık. Doğrularımıza rağmen eleştiriler de aldık. Fakat biz doğrularımızdan vazgeçmedik.

Hedefim ilke ve düşünceleri söyleyebilmektir. Beşiktaş’ın üstünden örnekleri ve doğruları söyleyerek katkı vermek isterim. Bazı şeyleri tartışarak yapabilmek gerek. Şampiyon biz olduk, gelecek sene başkası da olabilir. O yüzden futbolun bu tarafına da kaymak lazım. Bu sene biraz keyfimiz kaçtı. Diğer takımlarla ilgili de böyle durum var. Başakşehir’i kutlamıştım. Kupada finale geldiler. Zaman zaman bize twit yolluyor, eleştiriler yolluyor yapabiliyor. Şampiyon olduk ama en iyi oynayan takım olmadık. Fakat en iyi oynayan olmadı. Başakşehir’in ikinci olmasına katkımız var. Hak eden hak ettiğini aldığı için kendimizle gurur duyuyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Herkese iyi geceler.

Senin için hazırladığımız haberler