Şenol Güneş'ten Karius'a büyük övgü: "Oyuna tutunmamızı sağladı..."

13.04.2019 - 21:30 | Son Güncellenme: 14.04.2019 - 00:30

Şenol Güneş'ten Karius'a büyük övgü: "Oyuna tutunmamızı sağladı..."

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Medipol Başakşehir maçının ardından beIN Sports'a konuştu. Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Röportaja neden geç geldi?

Geçen sene de oldu evvelki sene oldu. Benden kaynaklanan bir şey yok. Röportaja çağrılmadım. Burada bir organizasyon bozukluğu var. Güntekin Onay, hocayı bekliyoruz diyor. Ben de bekliyorum. Ev sahibi takımız. Benden kimse şikayetçi olmasın. Bunu en başta söyleyeyim.

Kazanmak güzel bir şey. Mutluyuz. Bir emeğin karşılığı olduğu için mutluyuz. Taraftarların olağanüstü desteği vardı. Kendi evimizde kazanma adına adımlar attık. Oyun başındaki oyun tarzının dışında gelişti bazı şeyler. Bireysel baskılar yaptık. Zaman zaman kopuk kopuk baskılar yaptık. Birbirleriyle uyumlu bir takıma karşı oynadık. Alternatifleri de yetenekli oyuncular. İlk yarıda başarılı olamadık. Biz çok top verdik. Zor kazandık. İlk yarıda 15 dakika dışında rakip bizden iyiydi. Oyun aklı olarak eksiktik.

"Kolay gol yiyoruz"

İkinci yarıda eksiklerimiz vardı ama doğrularımız daha fazlaydı. İyi bir takıma karşı hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Top kaybedince ani baskıyla top alan bir takıma karşı oynadık. 15-45 arasında sıkıntılarımız oldu. Sonda da gol yiyebilirdik. 5'e 3 iken gol yedik. Kolay gol yiyoruz. Golcülüğümüz iyi olsa da az pozisyon vermek ve az gol yemek. Bütün olarak iyiydik.

"Yaşlı futbolcu diye bir şey yok"

Karius oyuna tutunmamızı sağladı. Konsantrasyonu iyiydi. Rakibin, boyu kısa ama teknik oyuncuları vardı. Mirin'in Attamah'a vurdurduğu bir top vardı. Biz defansta da rakibe pozisyonlar verdik. Bireysel ayrıma gitmek istemiyorum. Kaleden başlayarak herkes iyi oynadı. Yaşlı futbolcu diye bir şey yok. Bugün sahanın en iyileri tecrübeli oyunculardı. Gökhan ve Atiba'yı ayrı bir yere koyuyoruz. Çok gayretliydiler.

Senin için hazırladığımız haberler