Fenerbahçe, hazırlık maçında Greuther Fürth'ü 3-2 mağlup etti

31.07.2021 - 20:46 | Son Güncellenme: 31.07.2021 - 21:12

Fenerbahçe ile Greuther Fürth, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Greuther Fürth maç özeti, maç sonucu ve goller haberimizde…

Fenerbahçe, hazırlık maçında Greuther Fürth'ü 3-2 mağlup etti

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala Greuther Fürth ile hazırlık maçında kozlarını paylaştı. Sarı - lacivertliler, eski takımına karşı forma giyen yeni transfer Serdar Dursun’un yıldızlaştığı maçı 3-2 kazandı. 

 

Fenerbahçe’nin golleri erken geldi 

Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı - lacivertliler, henüz 4. dakikada Miha Zajc’ın ayağından gelen gol ile 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 4 dakika sonra yeni transferlerden Serdar Dursun, farkı 2’ye çıkardı. 29 yaşındaki golcü oyuncu, 30. dakikada da topu ağlara yollayan isim oldu. Greater Fürth ise, golü 34. dakikada Barry ile buldu ve ilk 45 dakika sarı - lacivertlilerin 3-1’lik üstünlüğü ile bitti. 

 

İkinci yarıda fark 1'e indi

Mücadelenin ikinci yarısında ise ilk 31 dakikalık bölüm golsüz geçildi. 76. dakikada Greater Fürth forması giyen Leweling’in ayağından gelen gol ile skor 3-2 oldu. Maçta başka gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. 

 

Serdar Dursun, eski takımına karşı yıldızlaştı

Fenerbahçe’nin Darmstadt'tan  bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Serdar Dursun, eski takımı Greuther Fürth karşısında attığı 2 golle yıldızlaştı. 29 yaşındaki golcü futbolcu, sarı - lacivertliler ile oynadığı 5 hazırlık maçında 3 gol kaydetti. 

 

Serdar Dursun, 2016/17 ve 2017/18 sezonlarında Greuther Fürth forması giymişti.  

 

VİDEO | Serdar Dursun hatayı affetmedi!
 

Pelkas'tan 8 dakikada 2 asist

Dimitrios Pelkas, Greuther Fürth ile oynadıkları hazırlık maçında ‘asistçi’ özelliğini konuşturdu. Pelkas önce 4. dakikada sol kanatta buluştuğu topu Miha Zajc’ın önüne bıraktı. Sloven oyuncunun şık vuruşu ağlara giderken Yunan yıldız da ilk asistini yapmış oldu.
 

Bundan 4 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Pelkas bu defa topu Serdar Dursun’a doğru havalandırdı. Fenerbahçe’nin yeni transferi kafayla fileleri havalandırdı. Dimitrios Pelkas ayrıca yine Serdar'ın attığı 3. gole topu Mesut'a nefis bir zamanlama ile bırakarak adeta asistin asistini yaptı. 
 

8 futbolcu kadroda yer almadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 8 futbolcuya kadroda yer vermedi. Pereira'nın tercihi nedeniyle; Nazım Sangare, Lemos, Caulker, Sosa, Muhammed Gümüşkaya ve Sinan Gümüş'ün yanı sıra altyapıdan kadroya dahil edilen kaleci Osman Ertuğrul Çetin ve Arda Güler, Greuther Fürth maçının kadrosuna dahil etmedi.

Fenerbahçe'nin yaz dönemindeki hazırlık maçları

Greater Fürth karşısında 3-2 kazanan Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, yaz dönemindeki hazırlık maçlarında 4. galibiyetini almış oldu. Kanarya, daha önce oynadığı 4 hazırlık maçında 3 galibiyet ve 1 beraberlik almıştı:

  • Fenerbahçe 2-0 Csikszereda
  • Fenerbahçe 4-1 Kasımpaşa
  • Fenerbahçe 4-0 Gençlerbirliği
  • Fenerbahçe 2-2 Zwolle
Senin için hazırladığımız haberler