Şeref Nasır: "Fikret Orman'a derhal dava açılmalı, eğer açılmazsa sorumlusu..."

13.01.2020 - 14:26 | Son Güncellenme: 13.01.2020 - 14:34

Şeref Nasır: "Fikret Orman'a derhal dava açılmalı, eğer açılmazsa sorumlusu..."

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Eski Başkanı Şeref Nasır, siyah-beyazlıların gündemine yönelik açıklamalar yaptı. İbra edilmeyen eski başkan Fikret Orman’a dava açılması gerektiğini belirten Nasır, “Eğer dava açılmazsa Dernek Yönetim Kurulu zarardan direkt sorumlu olur” dedi. Ayrıca Nasır, Denetleme Kurulu’nun görevini yapmadığı eleştirisinde bulundu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Şeref Nasır’ın açıklamaları şu şekilde:

Şeref Nasır: ”Fikret Orman’a dava açılmazsa Dernek Yönetim Kurulu sorumlu olur”

Beşiktaş adına gerçekten üzüntülüyüm. Açıklanan zarar ortada. Fikret Orman bu dönemle ilgili aklanmadı, yönetimi aklandı. Çünkü tek imza yetkilisiydi. Dernek Yönetimi, şirket ana hissedarı olduğu için derhal tazminat davası açmalı. Dernek Yönetim Kurulu yüzde 51 hisse sahibi. İbra edilmeyen başkana dava açılmazsa, Dernek Yönetim Kurulu zarardan direkt sorumlu olur.

Şeref Nasır: ”Futbol A.Ş başkanlığı için Erdal Torunoğulları isabetli bir karar”

Futbol A.Ş’nin başına Erdal Torunoğulları geçecektir. Hem yaş olarak hem de tecrübe açısından doğru bir isim bence. İsabetli bir karar. Kaliteli, düzgün ve ‘namuslu’ bir yönetici. O kadar kötü günler yaşadık ki. Erdal Torunoğulları, kılı kırk yaracak ve işi doğru yapacak bir isimdir.

Şeref Nasır: ”Fikret Orman, doğruları söylediğim için seçme ve seçilme hakkımı elimden aldı”

Sayın Ahmet Nur Çebi, tek yetkili değil. Derinlemesine düşünülürse Beşiktaş’ta kötü şeyler oldu. Açık ve net konuşuyorum. Fikret Orman göreve geldiğimde hissettiklerimi, doğruları söyledim. Söylediğim için de 5 sene seçme ve seçilme hakkım elimden alındı. Yalçın Karadeniz, ‘Önümüzü göremiyoruz’ dediğinde o da sıkıntılar yaşadı. Camiada herkes neyin ne olduğunu biliyor.

Fikret Orman’a yönelik eleştiri: "Bu iş 305 milyon ile sınırlı kalmayacak, ardı gelecek"

Fikret Orman basın toplantısı düzenleyerek neyi açıklayacak? Ortağı Aziz Çankırı birçok açıklama yaptı. Durumunu ortaya koydu. Orman, başkanlığı sırasında hiçbir ticari faaliyette bulunmadı. Ödenen vergilerden de belli. Güzel hoş da… Bu basın toplantısında ben olsam Aziz Çankırı’yı çağırırım. Orman nasıl ayrıldı ve Beşiktaş başkanlığına geldi? İzah etsin. Bu iş 305 milyonluk zararla kalmayacak. Arkası gelecek gibi geliyor bana.

Şeref Nasır: ”Camiayı uyandırmaya çalışan insanlar Disiplin Kurulu’na sevk edildi”

Denetleme Kurulu’nun üstüne gidilmiyor. Anayasaya göre iki tane kurul seçiliyor. Denetleme ve Yönetim Kurulu. Diğer kurullar daha sonradan kuruluyor. Denetleme Kurulu ve Yönetim Kurulu, Genel Kurul’a karşı sorumludur. Denetleme Kurulu neden durumun kötüye gittiğini söylemedi? Denetleme Kurulu her şeyi dört dörtlük gösterdi. Camiayı uyandırmaya kalkan insanlar da Denetleme Kurulu sebebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Ahmet Nur Çebi, “Denetleme Kurulu vazifesini yapmıyor” diyerek bence doğruları söyledi. Beşiktaş’taki sıkıntıları sadece yönetim tek başına aşamaz. Camianın birlik olması ve sorunları birlikte aşması gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler