Sergen Hoca'nın Rok'u pahalıya patlayacaktı

23.11.2020 - 12:17 | Son Güncellenme: 23.11.2020 - 19:43

Beşiktaş, Süper Lig'in 9. haftasında oynanan maçta Başakşehir'i 3-2 öne geçti. Siyah beyazlı takım karşılaşmada 3-0 öne geçtikten sonra Boz Baykuşlar 10 kişi kaldı. Bu andan sonra Başakşehir 81 ve 90+4. dakikada 2 gol attı. Deneyimli teknik direktör Naci Şensoy, Sergen Yalçın'ın hamlelerini ve bu karşılaşmayı Ajansspor için değerlendirdi.

Sergen Hoca'nın Rok'u pahalıya patlayacaktı

NACİ ŞENSOY

Temposu, oyun ritmi, heyecanı yüksek ve bol gollü bir maç izledik. İki gol farkıyla da olsa, öne geçmenin aslında pek fazla birşey ifade etmediğine tanık olduk. Beşiktaş attıkça, Başakşehir ''Hayır ben, mağlup olmak istemiyorum'' dercesine müthiş geri dönüş çabasını ortaya koydu.

SERGEN HOCA CESARETLİ AMA...

Beşiktaş'ta eksikler çoktu. Kaleci dahil, komple savunma yoktu. Kolay değil tabii ki. Uyum denen bir olgu var. Sergen Yalçın'ın oyun felsefesinden, cesaretinden ve antrenörlük yaratıcılığından hiç kimsenin şüphesi yok. Futbolculuktaki yaratıcılık, doğaçlama, trübünleri dolduracak estetizm yaklaşımlarını antrenörlüğüne de yansıtmaya çalışıyor. Bunda herkes hemfikir ancak aşırı riski de sevmesi bazen Beşiktaş'a zarar verebiliyor.

Yoksa onun bu risk seven ruhu, tek maçlı eliminasyon usulü ile oynanan PAOK maçında sağ bek pozisyonunda oynatılan Lens'in Beşiktaş'a nelere mal olduğunu hep beraber gördük. Başakşehir maçı şunu çok net gösterdi: Eğer Beşiktaş'ta sağ bek pozisyonunda bir sorun yaşanırsa oranın en iyi adamı Dorukhan'dır. Necip bile değil.

FUTBOL SATRANCA BENZEMEZ

Bir de çok önemli diğer bir husus var. Maçın ikinci yarısında üç gollü farkı yakaladıktan sonra altyapıdan genç bir oyuncu kazanayım derken az kalsın Beşiktaş'a çok pahalıya mal olabilirdi. Başakşehir'in atmış olduğu her iki golde genç Erdoğan'ın pozisyon alma konusunda acemice hataları oldu. Çünkü satrançta ROK yapmak, mat tehlikesi yaşanmamasını önlemek için yapılır.

Bu bağlamda genç Erdoğan'nın oyuna girmesi  Necip'in performansını  da olumsuz etkiledi. Oyundan çıkan sol bek Rıdvanın yerine Montero kaydırıldı. Göbeğe de Necip'in yanında Erdoğan yerini aldı. Özetle takım sporlarında 'tandemler' pek kolay kolay bozulmaz. Çok sevdiğim eski bir Latin deyimi der ki: ''Öğretirken, öğrenirsin'' diye. Sergen Yalçın da hata yapa yapa, antrenörlükteki olgunluğunu mutlaka sağlayacaktır.

HAKEM SUÇLAMAK BURUK'A GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

Okan Buruk, Türk futbolunda çok güzel işler yapıyor. Akhisarspor ile ülke kupası, Başakşehir'le şampiyonluk. Zamanında asistanlık yaptığı Abdullah Avcı'nın böyle bir unvanları yok, mesela. Ancak her mağlubiyetten sonra hakemleri suçlaması onun tüm bu başarılarına gölge düşürüyor.

Ufak-tefek değinmeler olur ama sanki mağlubiyetin direk suçlusu hakemlerdir gibi konuşması onunda da bu konuda çok daha olgunlaşması gerektiğini kanıtlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler