Sergen Yalçın: Arkamdan kuyu kazanlar oldu, taraftar kolladı

26.05.2021 - 22:49 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 00:32

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, A Spor'un sorularını yanıtladı. Yalçın, Aboubakar ve Hulk transferi hakkında da konuştu. İşte Yalçın'ın açıklamaları...

Sergen Yalçın: Arkamdan kuyu kazanlar oldu, taraftar kolladı

AJANSSPOR - HABER

Sezonu çifte kupa ile tamamlayan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, A Spor’a açıklamalarda bulundu. Yalçın, gündeme dair pek çok konuyu değerlendirdi. 

 

'Sana ne kardeşim benim futbolculuk dönemimde yaptıklarımdan?'

Sezon başı kendisi ve takım hakkında yapılan eleştirileri değerlendiren Yalçın, ''Futbol oynarken de bu işin eleştirisi üzerimde çok fazla vardı. Şu anda görünen antrenörken de var. Yaptığımız işin gerçeği bu. Sana ne kardeşim benim futbolculuk dönemimde yaptığım şeylerden? Ben teknik direktörüm, sen benim bugün ne yaptığıma, antrenörlüğüme bak'' dedi. 

'5 milyon Euro'luk oyuncu alalım dediler de biz almadık mı?'

Yine sezon başında Welinton transferi üzerine gelen eleştiriler hakkında konuşan Yalçın, ''Welinton istatistik olarak ligin en iyi oyuncusu. Herkesin anlamadığı konu ekonomik koşullar. Bize 5 milyon Euro'luk oyuncu alalım dediler de biz almadık mı?" ifadelerini kullandı.

Yalçın'dan Hulk transferi itirafı

Kış transfer döneminde Brezilyalı forvet Hulk'u çok istediğini itiraf eden Beşiktaş teknik direktörü, ''Ben devre arasında Hulk'u istedim. Ekonomisi de çok büyük değildi. Yalvardım alalım diye almadılar'' şeklinde konuştu. 

'Birini kırdıysam özür dilerim'

Sezon içerisinde zorluklar yaşadıklarını belirten Yalçın, ''Son maçtan önce oda oturuyorum ve bu maç gelse de bitsin diyoruz. Herkesi inandırma var, ekibi inandırma var, savaşma var, maçtan sonraki dik konuşmalar var, hakemlerle ilgili konuşmalar var.  Birini de kırdıysam özür dilerim. Maçı 2-0 kazanmışsın ama oyun seni tatmin etmemiş. Kazandık ama bak bakalım mutlu muyuz. O grafik, istatistikler... Yok sezon başı takım antrenman yapmıyor falan. Cevap veremiyorsun ki. İki de bir televizyon karşısına geçelim, 'biz antrenman yapıyoruz mu' diyelim?'' 

Hoca tesiste duruyor mu ne demek mesela? Ben bir iş yerinde mi çalışıyorum. Benim çalışma saatlerim mi var? O zaman tesiste duruyorduk da şimdi mi durmuyoruz. Bu tür şeyler bizi üzüyor tabii. Başkası için konuşulmuyor, benim için üzülüyor. İtibarsızlaştırmaya çalışmasınlar. İyi yaparız kötü yaparız. Ama belden aşağıya vurma, eleştir. Benim oyunumu eleştir, 11'imi eleştir, hamlelerimi eleştir ama antrenmanımı eleştirme. E nereden biliyorsun o zaman? Oradan arıyorsun birkaç kişiyi... Bir şey öğrenmek istiyorsan bana sor. Neyse gerçek onu söylerim. İşime yarasada yaramasa da o an doğru neyse çıkar onu söylerim." dedi. 

'Bence bizim için en önemli maç...'

Ligdeki kırılma maçlarının Konyaspor maçı olduğunu söyleyen Yalçın, ''Bence bizim için en önemli maç Konya maçı. Penaltı konusunda hakem şanssızlığı yaşadık. O maç bizi sımsıkı birbirimize bağladı. O maçta da sıkıntı yaşasaydık engelleyemeyebilirdik, kaybedebilirdik oyuncuları. O gün taraftarın statta olmasını isterdim. Taraftarın oyuncuların verdiği o mücadeleyi görmelerini isterdim'' değerlendirmesini yaptı. 

'En ufak bir şüphem olmadı iki kaleciyi de kaleye koyarken'

Sezona Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran ile başlamasıyla ilgili olarak konuşan Yalçın, ''Ben Ersin'e geç kaleye istersen 20 tane gol ye dedim. En ufak bir şüphem olmadı iki kaleciyi de kaleye koyarken. İsterse 100 tane gol yesinler. 3. kalecimiz de çok iyi kaleci olacak. Ben kaleci konusunda çok şey yapmıyorum. Levent hoca bakıyor o işlere. Biz de öyle bir güven var. Utku'yu oynatalım derse onu oynatırım, Ersin derse onu oynatırım.
 

20 yaşında hangi kaleci oynamış Beşiktaş'ta da şampiyon olmuş. 20 ve 22 yaşında kalecilerimiz. Biz onlara güveniyoruz. Hiç problem değil, sen oynayacaksın. 3 tane hatalı gol yesen yine sen oynayacaksın. Bir kaleciye ya güveneceksin ya da güvenmeyeceksin. Çünkü yola çıkıyorsun, ona o güveni vermen lazım. Güvenmezsen o yolda düşer bir daha da kurtaramazsın. Hele böyle bir ortamda. Her şeyin eleştirildiği ortamda. Rıdvan'ı da oynatım. Bırakın da kimi oynatacağımıza bırakın biz karar verelim'' diye konuştu. 

Takımdaki genç futbolcular hakkında konuşan Yalçın, ''Serdar var, Kartal'ın biraz oynaması lazım. O bölge çok kalabalık. Necip var Josef var. Kötü oyuncu olduğundan değil, sıra gelmez. Serdar var stoper, geleceği çok parlak'' dedi. 

'Taraftar sağ olsun arkamızı kolluyor'

48 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş taraftarının arkasını kolladığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

 

''Taraftardan ne bekliyoruz? Taraftar bizim için her şeyi yapıyor. Destek veriyor, tribünde olmasa da sosyal medyada destek veriyor. Benim arkamı kolluyor daha doğrusu. Bizim de arkadan kuyumuzu kazmaya çalışan çok kişi oldu. Taraftar sağ olsun arkamızı kolluyor. Onlara her şeyi vermek istiyoruz. 2 tane şampiyonluk, 2 kupa aldık. Maçtan sonra abu kupalara onlara armağan olsun dedim. Herkes çok emek verdi. En büyük emekte oyuncuların. Oyuncuların taraftarlara çok ihtiyacı var. Oyuncularımıza çok destek olsunlar.''
 

"Ghezzal'ı telefondan 1 dakika seyrettim"

Şampiyonlukta büyük katkı yapan Cezayirli oyuncuyu 1 dakikada izleyip karar verdiğini belirten Yalçın, "Ghezzal'ı telefondan 1 dakika seyrettim, oyuncuyu bir gördüm, 'Bu nerede?' dedim. 'Bunu hemen getirin' dedim. Oyuncuda yetenek varsa, Ozan Tufan gibi, onu ortaya çıkarmak çok zor değil, sadece oyuncunun istemesi gerekiyor. Ozan'ın da bana geldiğinde durumu belliydi, 'Sen futbolcusun, böyle oynaman gerekiyor' dedim" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler