Sergen Yalçın, Danimarkalı forvetin transferine onay verdi!

İsa Kethüda
14.06.2021 - 17:58 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 21:05

Son dakika transfer haberleri. Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın, bir dönem Trabzonspor'un da ilgilendiği Andreas Cornelius içi teklif yapacağı iddia edildi.

Sergen Yalçın, Danimarkalı forvetin transferine onay verdi!

Gelecek sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Beşiktaş'ta transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah-beyazlı takımın Danimarkalı forvet oyuncusu Andreas Cornelius ile görüşmelerini sürdürdüğü iddia edildi.

Cornelius öne çıktı

Fotomaç'ta yer alan habere göre; listesinde Diego Costa, Christian Benteke, Luuk de Jong gibi forvet adayları bulunan Beşiktaş'ta bir isim öne çıkmaya başladı. Siyah-beyazlı kulüpte kısa süre önce transfer listesine giren Andreas Cornelius konusu ciddileşiyor.

Listedeki isimler üzerinde görüşüldü

Oyuncuyu takibe alan siyah-beyazlı yönetim, teknik direktör Sergen Yalçın'la yeni anlaşma yaptıktan sonra futbolcu ile ilgili kararı hocaya bırakacaktı. Yalçın'la Andreas Cornelius konusu geçtiğimiz gün görüşüldü. Asbaşkan Emre Kocadağ'ın Sergen Yalçın'la yeni sözleşme için el sıkıştıktan sonra listedeki isimler üzerine kısa bir konuşma yaptığı kaydedildi.

Beşiktaş'ın önereceği teklif

Sergen Yalçın'ın 28 yaşındaki Danimarkalı forvet hakkında olumlu yönde görüş bildirdiği, bunun üzerine siyah-beyazlı yönetimin de vakit kaybetmeden teklif hazırlıklarına başladığı ifade edildi. Hatta gelen haberlere göre 1.93 boyundaki oyuncu için İtalyan kulübü Atalanta'ya 3.5 ile 4 milyon Euro arasında bir rakam önerileceği dile getirildi.

En son Parma'da oynadı

Daha önce Bordeaux ve 2 sezonluğuna Parma'ya kiralanan Andreas Cornelius, Parma'da 2 sezonda 56 karşılaşmada 13 gol atıp 7 de asist yaptı. Son dönemlerde çeşitli sakatlıklar yaşayan oyuncunun bu durumu form düşüşüne neden oldu.

İtalyan basını duyurdu

Öte yandan Cornelius konusu İtalya medyasında da dillendirilmeye başladı. Il Messaggero gazetesi, "Cornelius aradığı yeni macerayı Türkiye'de bulabilir. Oyuncudan yeterince faydanalamayan Atalanta için Beşiktaş bir fırsat" denildi.

Trabzonspor anlaşamadı

28 yaşındaki Andreas Cornelius'u daha önce Galatasaray ve Trabzonspor da kadrosuna katmak istemiş hatta Trabzon başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Oyuncu ile görüşüyoruz ama şartlarda anlaşamıyoruz" demişti.

Ne kadar erken olursa o kadar iyi

Öte yandan Sergen Yalçın'ın Kocadağ ile yaptığı görüşmede transferlerin son güne bırakılmaması talebinde bulunduğu öğrenildi. Usta hocanın, "Geçen yıl Ghezzal'in lisansını son anda yetiştirdik. Eleme maçımız yok, bu sezonu erken açmayacağız ama görüşülen isimler takıma ne kadar erken katılırsa o kadar iyi olur" dediği bildirildi.

Senin için hazırladığımız haberler