Sergen Yalçın: "Heyecanlıyız, hedeflerimiz var"

24.08.2020 - 19:14 | Son Güncellenme: 24.08.2020 - 19:18

Son dakika Beşiktaş haberleri... Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda PAOK ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, PAOK maçı öncesi basın mensuplarına konuştu. Peki Sergen Yalçın, PAOK maçı öncesinde neler söyledi? İşte detaylar...

Sergen Yalçın: "Heyecanlıyız, hedeflerimiz var"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PAOK ile ön eleme turu oynayacak olan Beşiktaş bugün Selanik'e gitti. Maç öncesinde ise teknik direktör Sergen Yalçın, basın toplantısı düzenledi.

"Elimizden geldiği kadar hazırlandık"

İki hafta boyunca PAOK maçına hazırlık yaptıklarını söyleyen Sergen Yalçın, "2 haftadır maçla ilgili hazırlanıyoruz. Lig bittikten sonra çok fazla ara vermedik. Takımdan ayrılanlar ve gelenler oldu. Elimizden geldiğince bu tura hazırlanmaya çalıştık. PAOK da Yunanistan'ın iyi takımlarından biri. Çok zor bir müsabaka olacak. İyi mücadele eden ve biraz da şansı olan taraf kazanır." dedi.

"Hedeflerimiz var"

Bazı oyuncularla ilgili sıkıntı yaşadıklarını açıklayan teknik adam, "Heyecanlıyız. Çünkü ilk defa Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyoruz ekip olarak. Ancak devam etmek istiyoruz. Hedeflerimiz var. Oyuncularla ilgili bazı sıkıntılar var. Douglas hazır olmadığı için getirmedik. Adem Ljajic, ilk antrenmanda sakatlandı. Bizimle hiç antrenmanlara katılmadı. Bu sebeple kadroya alamadık. Konsantre olmaya çalışıyoruz. Önemli bir maç. Önümüzü görmek istiyoruz. Tur atlayabilsek önümüze daha rahat bir şekilde bakar ve farklı planlar yapabiliriz. Rakibimiz de doğal olarak aynı şeyleri düşünüyor. Umarım hak eden taraf turu geçer." ifadelerini kullandı.

"Tek maç olması çok zor"

Tek maç sistemini değerlendiren Sergen Yalçın, bu sistemde hatanın bir telafisi olmadığını kaydetti. 47 yaşındaki çalıştırıcı, "Tek maç olması çok zor. Yapılan hataların telafisi olmayacak. Hata yapan tarafın eleneceği bir maç. Rakibimiz bizden daha hazır durumda. Daha kontrollü bir oyun oynamayı düşünüyoruz. Çok riske edilecek bir oyun olmayacak gibi görünüyor. PAOK'un ve bizim oyun tarzımız farklı. Biz onlara hazırlanıyoruz. Onlar da bizim oyunumuza hazırlanıyor. Sahada neler olacağını yarın göreceğiz." şeklinde konuştu.

"PAOK'u tanıyoruz"

"Hangi takım daha şanslı?" sorusuna, "Şansların eşit olduğunu düşünüyorum." diyen Sergen Yalçın, "Hiç hazırlık maçı yapmadınız, bu sizi nasıl etkileyecek?" sorusunu ise, "Hazırlık maçı oynayacak zamanımız olmadı. Sakatlıktan çıkan oyuncularımız var. Bu kadar kısa sürede onları hazırlamak kolay değil. Yarın, bu sezonki ilk maçımızı oynayacağız. PAOK takımını tanıyoruz. Oyuncularımızın sahada nasıl cevap vereceğini biz de merak ediyoruz." şeklinde cevapladı.

"Futbol oynamaya geldik"

Yunan yetkililerin kendilerini çok iyi karşıladıklarını söyleyen Yalçın, "Biz spor adamıyız. Siyasi olaylar bize çok uzak konular. Biz sadece futbol oynamaya geldik. Yunan yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok iyi karşıladılar. Biz oyunun içinde kalmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler