Sergen Yalçın: ''Oyunun karşılığı 1 puan olmamalıydı''

21.03.2021 - 21:34 | Son Güncellenme: 21.03.2021 - 22:19

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından konuştu. Yalçın, sarı - lacivertli kaleci Altay Bayındır'ı da tebrik etti. İşte Sergen Yalçın'ın maç sonu açıklamaları...

Sergen Yalçın: ''Oyunun karşılığı 1 puan olmamalıydı''

Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların golünü 48. dakikada Vida atarken yanıt 89. dakikada Ozan Tufan'dan geldi.  Bu sonuçla birlikte iki takım arasındaki puan farkı 5'te kaldı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ''1 puandan memnun değilim. Bu oyunun karşılığı 1 puan olmamalıydı'' dedi.

'Fenerbahçe kalecisini tebrik etmesi lazım'

Yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini vurgulayan Yalçın, ''1-0 öne geçtikten sonra maçı bitirecek pozisyonları fazlasıyla yakaladık. Pozisyonları cömert bir şekilde harcadık. Fenerbahçe kalecisini tebrik etmesi lazım. Bir rakibin 1 puan daha önüne geçtik, diğeriyle farkı koruduk'' şeklinde konuştu.

Yalçın, takımının performansını kendini mutlu ettiğini söyledi:

''Bugün takım çok iyi oynadı. Golden sonra daha iyi oynadık. Skor haricinde performanstan memnunum. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Güçlü bir takımla oynadık, berabere kalabiliriz. Yolumuza devam etmek zorundayız. En yakın rakibimizden 3 puan avantajımız var. Bunu artırmaya gayret edeceğiz.''

'Atiba 37 yaşında milli takıma gidiyor'

Oyuncuların sergilediği oyun hakkında konuşan genç çalışıtırıcı, ''Bu bir oyun, herkes hata yapabilir. Maç da kaybedebiliriz. Oyunun geneline bakarsak oyuncuların performansından memnunuz. Kazanabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Bazen futbolda böyle sonuçlar oluyor. Kazanabilirdik ama kaybetmedik'' diye konuştu.

Yalçın, milli takım arasını hatırlatarak sözlerini noktaladı:

''Milli takımlara giden 11'e yakın futbolcumuz var, bireysel performanslar yukarı çıkıyor. İyi oynadığımız zaman skora çevirdiğimiz zaman bu da kendi milli takımları tarafından takip ediliyor. Atiba 37 yaşında milli takıma gidiyor. Uzağa gidecek olanlar var. Burada biz de çalışacağız. Bu kadar tempolu oynamak kolay değil ama oynanan oyundan memnunum.''

Yalçın'ın derbi karnesi pekiyi

Geçen sezon Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Sergen Yalçın, Trabzonspor maçında sahadan 2-2'lik eşitlike ayrıldı. Galatasaray-Beşiktaş derbisi 0-0 biterken, Beşiktaş Fenerbahçe'yi ise 2-0 yendi.

Sergen Yalçın Beşiktaş'ta bu sezon ise daha fazla derbide takımın başında sahada yer aldı. Bu sezon 5 kez Sergen Yalçın ile derbiye çıkan Beşiktaş, sadece Trabzonspor'a 2-1 kaybetti. Siyah-beyazlıların derbide yaşadığı tek mağlubiyet ise Trabzonspor maçı olarak göze çarpıyor. Toplam 8 maçta Sergen Yalçın ile derbide Beşiktaş 5 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. 
 

Derbilerde bileği bükülmüyor!
 

Hakem eleştirisi

Basın toplantısında konuşan Yalçın, "Rakibi maça ortak etmek için her şeyi yaptı. Hakem arkadaştan hiç memnun değiliz. İnşallah bir daha da kendisini görmek istemiyoruz Beşiktaş maçlarında." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler