Sergen Yalçın'dan itiraf: Bazı şeyleri artık söylemek lazım

06.11.2021 - 21:25 | Son Güncellenme: 07.11.2021 - 14:58

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'de Trabzonspor'a 2-1 kaybettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Sergen Yalçın'dan itiraf: Bazı şeyleri artık söylemek lazım

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Vodafone Park'ta ağırladığı Trabzonspor'a 2-1 yenilerek zirve yarışında ağır yara aldı. Siyah-beyazlılarda maç sonu büyük üzüntü hakimdi. Öz eleştiride bulunan Sergen Yalçın, "Bazı şeyleri söylemek lazım. Gidişatımız beklentinin çok altında. Son oynadığımız müsabakalar iyi izlenimler vermiyor" dedi.

Sergen Yalçın: Sorumlu benim

Beşiktaş Teknik Direktörü şöyle devam etti: "Bizim istediğimiz oyun ortaya çıkmadı. Bunun neticesinde ilk yarının bitmesine ve maçın bitmesine çok yakın bir dakikada goller yememeliyiz. Nerede olduğunun bilincinde olmamak bu golleri doğurabiliyor. Burada sorumlu benim. Bazı şeyleri düzeltmek için çaba sarf etmeliyiz. Sezon başından bu yana bu döngüden çıkamadık. Umarım bundan sonra bu döngüde olmayız."

'Beşiktaş camiasına yakışmıyor'

Daha iyi performans sergilemeleri gerektiğine vurgu yapan Sergen Yalçın, "Bu sonuçlar Beşiktaş camiasına yakışmıyor. Çoğu oyuncumuz milli takıma gidiyor. Oyuncular sakatlık problemleri yaşadılar. Pjanic de çok hazır değil, Alex de hazır değil. Çok kısa sürede çözüm üretmeliyiz. Bundan sonraki amacımız o olacak" ifadelerini kullandı.

 

Sergen Yalçın: Kelimelerin tükendiği yerdeyiz

Sergen Yalçın basın toplantısında ise, "2 milli maç arasındaki performansımız beklediğimizin çok altında. Beşiktaş’a yakışmayan bir durum. Oyunlar istediğimiz gibi olsa da skorlar iyi olmadı. Birçok sebebi var ama işim bahane anlatmak değil, çözüm üretmek. Bu gibi durumlarda, bu tür basın toplantılarını yapmak zor. Son dönemde basın toplantılarında ‘Üzgünüz, daha iyi olabiliriz’ gibi kelimeler kullanıyoruz, bunları söylemek de zor. Kelimelerin tükendiği yerdeyiz" dedi. 

'Sakatlıklar maç trafiğiyle ilgili'

Takımda yaşanan sakatlıklarla ilgili olarak kondisyoner ekibiyle ilgili bir karar alıp almayacağı sorusunu yanıtlayan Sergen Yalçın, “Kondisyoner ekibiyle ilgili radikal bir karar almayı düşünmüyorum. 2 senedir buradayız ve arka arkaya çok maç oynadık. Maç trafiğinin çok olması, oyuncuların yeterli hazırlığa sahip olmaması, doğal olarak bir ritim bozukluğuna neden olabiliyor. Devre arasına kadar bu maç trafiği devam edecek. Bu sürede iyi antrenman yapıp, iyi organize olup, devre arasına kadar iyi performans sergilersek, en azından ikinci yarıda daha farklı bir performans ortaya koyabiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

'Trabzonspor'la fark kapanmayacak gibi değil'

Ligdeki puan farkı hakkında da konuşan Yalçın, “Şu anda konuşmak için erken gibi görünse de, Trabzonspor haricindeki rakiplerle bir puan farkımız yok. Trabzonspor’la olan fark da kapanmayacak bir fark değil. Ama bu oyunla farkın kapanması zor. Oyunu mutlaka yukarıya çekmeliyiz, daha iyi oynamalıyız. Bu şekilde belki yarışmacı takım kimliğine bürünebiliriz ama bu oyunun yeterli olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler