Sergen Yalçın'ın gerçek adı nedir? Ali Rıza Sergen Yalçın mı?

12.03.2021 - 22:40 | Son Güncellenme: 12.03.2021 - 22:43

Beşiktaş'ın Başakşehir'i yenmesinin ardından teknik direktör Sergen Yalçın gündeme geldi. Sergen Yalçın'ın gerçek adı nedir ve Ali Rıza ismi nereden gelme ve dedesinin adımı gibi meraklar artmaya başladı. Sergen Yalçın'ın gerçek adı nedir ve kiminle evli, sevgilisi var kim? Ayrıca Ali Rıza Sergen Yalçın kimdir ve kaç yaşında gibi aramalar yanı sıra çocuğu var mı ve kaç tane gibi aramalar da sürüyor. İşte detaylar..

Sergen Yalçın'ın gerçek adı nedir? Ali Rıza Sergen Yalçın mı?

Beşiktaş'ın teknik direktörü ve eski futbolcusu Sergen Yalçın, merak konusu olmaya başladı. Ali Rıza olarak bilienen Sergen Yalçın, hakkında tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

Ali Rıza Sergen Yalçın ya da kısaca Sergen Yalçın,  5 Kasım 1972 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. orta saha pozisyonunda oynamış eski millî futbolcu, futbol yorumcusu ve teknik direktör.

10 yaşında girdiği Beşiktaş altyapısından A takıma kadar yükselmiş olup 15 yıl kulüp için ter dökmüştür. Sergen’i 15 saniye izleyip Beşiktaş'a kazandıran Serpil Hamdi Tüzün'ün direktifi doğrultusunda her gün deftere 10 tane gol pozisyonu çizdiğini ve onları uyguladığını söylemiştir. 1991-1992 sezonunda "Namağlup Şampiyon" kadronun içinde yer aldı. 1993 Akdeniz Oyunları'nda Sergen'li Türkiye, yarı finalde Zidane'lı Fransa U21 takımını yenerek, Cezayir'e karşı finalde altın madalyanın sahibi olmuştur. 1997 yılında rekor transfer ücreti ile İstanbulspor'a transfer oldu. Türkiye'de dört büyüklerin formalarını giymiş iki futbolcudan ilkidir. 2000 yılında The Guardian gazetesi onun hakkında “Paha biçilmez bir sol ayağı var, 60 metre uzaktan topu kül tablasına bile kondurabilir.” ifadelerini kullandı. Ayrıca dönemin Newcastle United teknik direktörü Bobby Robson'un da bir Sergen Yalçın hayranı olduğunu belirtti. Caz müzisyeni Önder Focan’ın ‘Boğazda’ adlı albümünde ‘Negres’ (tersten Sergen) isimli eserini üretirken ilham aldığı kişi olmuştur.

Sergen Yalçın, futbola Beşiktaş'ın altyapısında başladı. Burada Serpil Hamdi Tüzün'ün Türk futboluna kazandırdığı isimlerden biri oldu. 1989'da Türkiye Genç Takımlar Şampiyonluğu'nu kazanan kadroda yer aldı. Gordon Milne döneminde Beşiktaş A Takımı’na yükseldi. 1991'in başında A takım ile idmanlara çıkmaya başladı. Sarıyer ile oynanan bir hazırlık maçında bir golü ve bir asisti ile adını duyurdu. 1990-91 sezonunun ikinci yarısında zaman zaman 16 kişilik kadroya girse de maçlara çıkmadı. Aynı sezon Beşiktaş PAF takımı İstanbul şampiyonluğunu da kazanırken, Sergen de golleriyle takıma destek oldu.

Sergen, ilk resmi maçını 1 Eylül 1991'de Gençlerbirliği'ne karşı oynadı. Sezonun ortasında bir ara tekrar Beşiktaş PAF takımında forma giyse de sezonun ikinci yarısından sonra uzun süre Beşiktaş formasını çıkarmadı. 1991-1997 yılları arasında başarılı performansıyla dikkat çekti ve 2 lig şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası gördü. Ancak başarılarının yanında kumar, at yarışı gibi tutkuları yüzünden de eleştirildi.

1996-1997 sezonu sonunda sözleşmesi biten Sergen, Beşiktaş Yöneticisi Uğur Ekşioğlu ile tartışınca Beşiktaş tarafından kadro dışı bırakılıp transfer listesine konuldu. Cem Uzan'ın başkanlığını yaptığı İstanbulspor'dan teklif aldı ve 1997 yılında Aykut Kocaman, Oğuz Çetin transferi ile dikkat çeken İstanbulspor'a transfer oldu.

İstanbulspor'da golleriyle takımın Intertoto Kupası'nda gruptan birinci olarak çıkmasına yardım etti. Sezon sonu lig dördüncüsü olup UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandılar. Ancak sonraki sezon UEFA Kupası'ndan da ilk turda elenince Cem Uzan başkanlığı bıraktı ve bütün futbolcular transfer listesine kondu. 1998 yılının kasım ayında da yönetimle problemleri olan ve maaşı ödenmeyen Sergen, sözleşmesini tek taraflı feshetti. Uzun süre futbol oynayamadı, Avrupa'dan kulüplerle görüşse de anlaşma sağlayamadı.

1999'un başında Fadıl Akgündüz'un takımı Siirt Jetpa Spor'a transfer oldu ancak hiç forma giymedi ve hiç maça çıkmadı. Fadıl Akgündüz ve Tanju Çolak tarafından Fenerbahçe'ye bedelsiz ve kiralık olarak önerildi.[21] Teknik direktör Joachim Löw'ün onayı ile Fenerbahçe forması giydi. Fenerbahçe'deki performansıyla tekrar millî takıma seçildi. Sezon sonunda Fenerbahçe 3. olsa da iyi oynayan Sergen'in takımda kalmasına karar verildi ve bir sezon daha kiralandı. Ancak teknik direktör Rıdvan Dilmen'in UEFA Kupası'ndan elenince istifa etmesiyle göreve gelen Zdenek Zeman ile Sergen anlaşamadı. İlk yarının sonlarında formasını kaybeden Sergen'in sözleşmesi aralık ayında feshedildi.

Senin için hazırladığımız haberler