Servet Tazegül'e 15 milyon dolarlık teklif!

17.05.2015 - 10:10 | Son Güncellenme: 17.05.2015 - 10:10

2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran Servet Tazegül, "Singapur 10-15 milyon dolar, Almanya ve Avustralya ömür boyu aylık, villa ve lüks araç teklif etti. Ama benim servetim ay-yıldız" dedi.

Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 68 kiloda altın madalya kazanan Servet Tazegül, başarıya giden yolda yaşadıklarını anlattı.

Tazegül, madalyalar sonrası kendisine gelen uçuk transfer tekliflerini kabul etmediğini belirterek, "Singapur10-15 milyon dolar, Almanya ve Avustralya ömür boyu aylık, villa ve lüks araç teklif etti. 'Ben Türküm ve Milli Takım adına dövüşüyorum' dedim.

Ay-yıldızlı forma ile mutluluğu ve sevinci yaşıyorum. Benim adım zaten Servet. En büyük servetim çoğu sporcunun hayal ettiği ancak giyemediği ay-yıldızlı forma ve o formayla kazandığım madalyalar ve başarılardır" dedi.

KÜÇÜKKEN ÇOK YARAMAZDIM
Tazegül, şöyle devam etti: "Ailem Kars'tan Almanya'ya göç etmiş. Nürnberg'de dünyaya geldim. 5 yaşında tekvandoya başladım. Çocukluğumda çok yaramazlık yaptım. Yerimde duramıyordum. Belki bu kadar aktif olmam başarıyı getirdi. Sakatlandığım günler oldu ama hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmedim. Bakanlık, genel müdürlük ve federasyon her türlü çalışma ortamını hazırlıyor."

'KIZIM İÇİN KAZANDIM'
Kariyerine ikinci kez dünya şampiyonluğu unvanını ekleyen milli sporcu, kazandığı altın madalyanın sırrının yakında doğacak kızı olduğunu söyledi. Servet, "Eşim 5.5 aylık hamile. Bağlarımda yırtık vardı. O sorunu aştık ancak bu kez de ödem yaptı. Çok acım olmasına rağmen kızım için kazanmak istedim. Finalin olduğu gün rahmetli annemin yaş günüydü. Tüm bu duygularla maça çıktım. Altın madalyayı çok istedim ve başardığım için de mutluyum" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NA 2016 İÇİN SÖZÜMÜ YÜZ YÜZE VERECEĞİM"
Servet Tazegül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sözünün olduğunu da hatırlatarak, "Londra Olimpiyatlarından önce olduğu gibi Dünya Şampiyonası'na gelirken de Sayın Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözü vermiştim. Final maçından sonra beni arayıp kutladılar. Sözümü yerine getirdiğim için mutlu olduğumu söyledim. Şimdi sırada 2016 Rio Olimpiyatları var. Rio'da da altın madalya sözünü yüz yüze görüşmemizde vereceğim" diye konuştu.

Sabah

Senin için hazırladığımız haberler