"Sevgilim de siyahi" diyerek ırkçılığı savundu

20.09.2019 - 15:37 | Son Güncellenme: 20.09.2019 - 15:37

Romelu Lukaku ile ilgili ırkçı söylemlerinin ardından şimşekleri üzerine çeken spor yorumcusu Luciano Passirani, "Benim sevgilim de siyahi" diyerek kendisini savundu.

İtalyan’da yerel bir kanalda yorumculuk yapan Luciano Passirani, Inter’ın golcüsü Romelu Lukaku ile ilgili “Onu durdurmanın tek yolu, yemesi için 10 tane muz atmak” şeklindeki skandal ırkçı söyleminin ardından görevinden alındı. Irkçı olmadığını savunan Luciano Passirani “Sevgilim siyahi… Siyahi torunlarım var” diyerek kendisini savundu.

Romelu Lukaku hakkında söylediği sözlerle gündeme gelen 80 yaşındaki Luciano Passirani, Corriere dello Sport’a yaptığı açıklamada “17 yıldır birlikte olduğum kadın siyahi… İki tane siyahi torunum var. 40 yıldır futbolun içindeyim ve ilk kez davranışım nedeniyle kovuluyorum. Ancak hakkımda verilen karara saygı duyuyorum. Eğitimli ve saygılı bir insan olduğuma inanıyorum. Kariyerim boyunca birçok siyahi futbolcu ile tanıştım. Hiçbiriyle herhangi bir problem yaşamadım” ifadelerini kullandı. (Skor)

Senin için hazırladığımız haberler