Seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır, kimler başvurabilir?

30.03.2020 - 13:48 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 13:49

Çeşitli alanlarda corona virüsü nedeniyle birçok önlem alındı. Alınan tedbirlerden biri ise şehirler arası yolculuklara getirilen kısıtlamalar oldu. Şehirler arası yoluculuk yapacak olanların seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Seyahat izin belgesi ise e-Devlet üzerinden alınabilecek. Peki seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alnır?

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle şehirler arası yolculuklara kısıtlama geldi ve şehirler arası yolculuk yapacak vatandaşların seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, vatandaşlar seyahat izin belgesini e-Devlet üzerinden alabilecekler. e-Devlet üzerinden seyahat izin belgesinin nasıl alınacağı ise merak edilen sorular arasında bulunuyor. İşte seyahat izin belgesi alma ekranı...

SEYAHAT İZİN BELGESİ e-DEVLET'TEN ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında."

SEYAHAT İZİN BELGESİNe KİMLER BAŞVURULABİLİR?

Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen
Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olan
Son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar.

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru?yeni=basvuru

BAŞVURU SÜRECİ NASIL OLACAK?

e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapılacak.

Başvurular Seyahat İzin Kuruluna iletilecek ve kurul tarafından değerlendirilmeye alınacak.

Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirmelerden sonrasında başvuru sahiplerine "Başvurunuz kabul edilmiştir" veya Başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS üzerinden bildirim yapılacaktır.

Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, otogar veya havaalanlarında oluşturulan Başvuru Masalarından T.C Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

Senin için hazırladığımız haberler