Seyircili maçlar geri mi dönüyor? Özdemir açıkladı...

07.07.2020 - 09:30 | Son Güncellenme: 07.07.2020 - 09:36

Daha önce ligde son haftaların seyircili oynanabileceğini gündeme getiren TFF Başkanı Nihat Özdemir, kalan haftalarda oynanacak maçlar ve Türkiye Kupası finalinin seyircili olup olmayacağına yanıt verdi. Özdemir ayrıca, maske takma zorunluluğuna uymayanların fazla olduğunu açıkladı.

Seyircili maçlar geri mi dönüyor? Özdemir açıkladı...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Kupası finali ve kalan son 4 haftada maçların seyircili oynanıp oynanmayacağına açıklık getirdi. Daha önce böyle bir planları olduğunu açıklayan Özdemir, gerçeklerden yola çıkarak hareket ettiklerine vurgu yaptı. Seyircili maçlar geri mi dönüyor? İşte yanıtı... 

"Bu şartlarda seyircili maçın oynanması mümkün değil"

Süper Lig’de kalan dört maçın yanı sıra Türkiye Kupası finalini de seyircili oynatmayı çok istediklerini belirten Başkan Özdemir, “Ancak bu şartlarda mümkün değil” dedi.

Özdemir ayrıca, “Kalan üç maçın yanısıra Türkiye Kupası finalini de seyircili oynatma düşüncemiz vardı. Maalesef bunu askıya almak zorunda kaldık. Seyircili oynatabilmek için sağlık bakanlığımızın da izni gerekiyor. Gelişmelere ve vakalara bakıldığında bu mümkün gözükmüyor“ ifadelerini kullandı.

"Kurallara uyan yok"

Skorer'e konuşan TFF Başkanı, “Bakın, ortada görünen bazı gerçekler var... Bu maçlar oynanmadan önce tüm kulüplere virüs ile ilgili alınacak tedbirleri içeren bir kitapçık gönderdik. Görüyoruz ki bu uyarılara ve önlemleri dikkat eden yok. Maçlara bakın, kimler maske takmıyor? 22 futbolcu, iki teknik adam ve üç hakemin dışından herkes maske takacak...

"Tüm kulüplere ceza yağdırıyoruz”

Özdemir, ”27 kişi maskesiz olacak, diğerleri maskeli. Yedekler, protokol tribünde oturanlar, sahadaki top toplayıcılar, polisler ve güvenlikçiler bu kurala uyacaklar. Ancak uyan yok. Tüm kulüplere ceza yağdırıyoruz” diye konuştu.

"50-70 kişiyi kontrol altına alamıyoruz"

TFF Başkanı Özdemir, “Şimdi bu tabloya bakarak, nasıl seyircili oynatacağız bu maçları Allah aşkına? Sahadaki siz deyin 50 ben diyeyim 70 kişiyi tüm uyarılarımıza karşın kontrol altına alamıyoruz. Binlerce taraftarı nasıl alacağız? Şu ana kadar TFF’ye gelen tüm temsilci raporlarında kural ihlali var. Para cezaları veriyoruz, görüyoruz ki bu da caydırıcı olmuyor, maske takması gerekenler maskeyi takmıyor. Neticede ortada bir sağlık ve salgın söz konusu. Kurallar ve uyarılar uygulanmak için oraya kondu, laf olsun diye değil” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler