Sığınmacılar sporla topluma kazandırılacak

04.03.2016 - 21:49 | Son Güncellenme: 04.03.2016 - 21:49

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'la bir araya geldi.

Bakan Kılıç'ın, makamında IOC Başkanı Bach'ı ağırladığı görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener de yer aldı.

Uluslararası spor ve olimpiyat camiasında Bach'ın desteğini hissettiklerini belirten Bakan Kılıç, kendisini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Göreve geldiği andan itibaren Bach'la yakın iş birliği içinde olduklarının altını çizen Kılıç, "Sportif anlamdaki herhangi bir konuda gösterdiği açık müzakere ortamı ve dostluğu için teşekkür ediyorum" dedi. 

Bach'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Bakan Kılıç, "Geleceğe yönelik olarak inanıyorum ki, IOC, TMOK ve Bakanlığımız nezdinde çok büyük çalışmalara imza atabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, konuşmasının son bölümünde göçmen sorununa dikkati çekerek, "Göç konusundan etkilenen gençlerin sportif çalışmalarla desteklenmesi ve rehabilite edilmesi konusunda ortak çalışma irademiz var. Bu konuları bugün görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

- Bach: "Türkiye ve IOC arasında mükemmel iş birliği var"

 

Thomas Bach, IOC ile Türkiye arasındaki ilişkilerden memnun olduklarını belirterek, "TMOK, 1908 yılından bu yana IOC tarafından tanınan nadir ülkelerden biri" dedi.

"Türkiye'nin IOC'de büyük etkisi bulunmaktadır" diyen Bach, şöyle devam etti:

"Örneğin, şu an aramızda bulunan Prof. Dr. Sayın Uğur Erdener, IOC Yürütme Kurulunun üyelerinden biridir. Bu, Türkiye ve IOC arasındaki mükemmel iş birliğinin bir göstergesidir. Önceki toplantılarımızda da birçok konuyla ilgili görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler, gösterdiğiniz misafirperverlik sayesinde hem çok iyi geçti hem de oldukça verimliydi."



- "Sığınmacılardan oluşan takım Rio'da yarışacak"

 

Bach, görüşmenin zamanlamasına işaret ederek, "Bu ziyaret Türkiye'nin, dünyanın sığınmacı konularına ilişkin yaşadığı krizde önemli rol oynadığı bir zamanda gerçekleşmektedir. Şüphesiz spor da bu krizden etkilenmektedir. Dolayısıyla, bu konuyla ilgili beraber çalışabiliyor olduğumuz için çok memnunum" diye konuştu.

Sığınmacılara desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Bach, şunları kaydetti:

"Sığınmacıları spor yoluyla topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Sığınmacı kamplarında onlara spor yoluyla umut vermeye, dikkatlerini başka yöne çekerek moral desteği sunmaya ve birbirlerini daha iyi anlayabilecekleri yollar bulmaya çalışıyoruz. Bu konuda, sığınmacılar için bir destek programı kapsamında TMOK ile yakın çalışıyoruz. Ayrıca, sığınmacılardan oluşan bir sporcu takımının olimpiyatlarda yarışmasını sağlayarak, tüm dünyada sığınmacılara umut aşılamak istiyoruz."

Bach, bu kapsamda yetenekli sığınmacı sporcuları 2016 Rio Olimpiyatları'na bir takım oluşturmaları için davet edeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olimpiyat bayrağı ve marşı eşliğinde stadyuma çıkacaklar. Bu tür bir takım ilk kez olimpiyatlarda yer alacak. Bu konuda sadece TMOK'un değil, aynı zamanda Türk hükümeti ve şahsınızın desteğine güveniyoruz. Misafirperverliğiniz için yeniden çok teşekkür ederim ve tekrar böyle başarılı ve verimli bir görüşme yapmak adına Türkiye'ye gelmek için can atıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler