Sihirli dokunuşlar, fark yaratanlar...

17.08.2015 - 14:09 | Son Güncellenme: 17.08.2015 - 14:09

Şenol Güneş'in takıma sihirli dokunuşlarını ise ilerleyen haftalarda daha da net görebiliriz.

Maça çok hızlı başladı Beşiktaş. Sürekli topu ileriye taşıma düşüncesi, rakip yarı alanda topla oynamayı seven futbolcuların fazlalığı, beceri ve tabi ki müthiş baskı golü getirdi Beşiktaş'a...

Özellikle ilk 10 dakikalık bölümde, sahada taraftarlarını geçtiğimiz sezon "kanser" eden Beşiktaş değil, Bayern-Barcelona karışımı bir takımı izledik resmen. Golcülüğünden zerre şüphe duymadığımız Cenk'in golü, bu baskılı ve iştahlı oyunun ilk meyvesiydi.

Beşiktaş, golü bulduktan sonra ise savunma problemleri yaşadı. Bu problemin ana kaynağı olarak; birbiriyle pek oynamayan, birbirini tanımayan Tosic, Rhodolfo ve Beck'i gösterenler olacaktır. Fakat; bu sıkıntı zamanla aşılabilecek bir sıkıntı. Şenol Güneş'in takıma sihirli dokunuşlarını ise ilerleyen haftalarda daha da net görebiliriz.

Kadro kalitesi anlamında Beşiktaş, geçen sezonu 7. sırada bitiren ve aldığı ceza sebebiyle transfer yapamayan Mersin İdmanyurdu'ndan kat be kat önde. Futbolun sahada kazanıldığı gerçeğini unutmamış olmaları siyah-beyazlılar adına ayrıca bir kazanımdır.

İlk yarının sonunda gelen golle soyunma odasına hem skor hem de psikolojik olarak rahat gitti Beşiktaş. İkinci yarıda ise Mehmet Taş'ın atılmasıyla Mersin'in direnci iyice kırıldı. Oğuzhan Özyakup'un ortaya koyduğu başarılı futbola diğer oyuncular da ayak uydurunca önce üçüncü, ardından da dördüncü gol geldi. Fark yaratan oyuncular Oğuzhan ve Gomez'e rekabet mesajı veren Cenk Tosun'du.

Maç içinde Beşiktaş savunmasının arkasına atılan toplarda etkin görünen Nakoulma farkı 2'ye indirince siyah-beyazlılar oyuna sonradan giren Kerim ile perdeyi kapattı ve 5-2 ile sezona iyi bir başlangıç yaptılar. Beşiktaş, yazın sıcağında yediğimiz nefis bir dondurma tadındaydı.

Sezona 3 puanla başlamak önemli. Takımda bireysellik ve bencillik pek göremedik. Ayrıca, Oğuzhan Özyakup'un futbola konsantre olduğunda ve iyi değerlendirildiğinde neler yapabileceğini gözlemledik. Takım savunması konusunda Beşiktaş'ın yaşayacağı problemleri Şenol Güneş önceden tespit edip, gereken müdahaleyi yapacaktır. Özellikle orta alana Veli Kavlak tarzında bir transfer lazım. Transferin acilen ve gecikmeden yapılması şart!

Henüz sezon başı olduğu için takımları yerden yere vurmak da, göklere çıkarmak da bence doğru bir yaklaşım değil. Ortaya koyulan ve gözümüzün pasını silen performanstan ötürü sahada mücadele eden futbolcuları da tebrik ediyorum. Futbol bir takım oyunu olsa da günlük performansların maça direkt etki ettiğini de bir kenara yazalım. Beşiktaş, bileğinin hakkıyla, Mersin maçında 3 puanı aldı. Oynanan futbol ise ilerisi için umut verdi. Unutulmaması gereken ise ; ligin uzun bir maraton olduğu ve farklı kulvarlarda bu takımın mücadele edeceğidir.

*****

Maçın adamı  :   Oğuzhan Özyakup - Cenk Tosun
Eksiler              :   Acilen giderilmesi gereken savunma zaafiyeti
Artılar             :   Takım oyunu, hırs, üretkenlik ve beceri
Anlamsız       :    Kaleci Tolga'nın ceza sahası dışında topu eline alması

Senin için hazırladığımız haberler