Galatasaray: Fenerbahçe rekabette geri kalmanın çaresizliğini yaşıyor

Eren Tuncay
01.04.2021 - 14:36 | Son Güncellenme: 01.04.2021 - 23:41

Son dakika haberleri... Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, 1959 yılı öncesi şampiyonluklarla ilgili açıklamalarda bulundu ve Fenerbahçe'ye cevap verdi. İşte Yusuf Günay'ın açıklamaları...

Galatasaray: Fenerbahçe rekabette geri kalmanın çaresizliğini yaşıyor

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, GS TV'de gündem ve 1959 yılı öncesi şampiyonluklara dair değerlendirmeler yaptı ve Fenerbahçe'nin açıklamalarına yanıt verdi.

'Genel başarısızlıklar Fenerbahçe'yi bu noktaya getirdi'

Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu'nu sert bir dille eleştiren Yusuf Günay, "Bir yönetici çıkıp da büyük bir kulübe karşı böyle konuşmamalı. Genel başarısızlıklar Fenerbahçe'yi bu noktaya getirdi. Fenerbahçe başarısızlıklarını örtmek için yakın tarihte TFF'ye bu konuda başvuru yaptı. Fenerbahçe'nin başvurusunu ilk önce çok ciddiye almadık. 90 yıl öncesine giderek yapılan bir başvuruydu bu. Siz 90 yıl önceye giderek kuralı olmayan, bir yılda 2 şampiyonu içinde barındıran sezonları şu anda meşrulaştıramazsınız." ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Galatasaray ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşudur'

"Fenerbahçe yöneticisinin Galatasaray camiası için kullandığı sözler kabul edilemez. Bu ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Galatasaray'ı terör örgütüyle bir araya getirmesi üzüntü verici bir durumdur. Fenerbahçe'yi temsil eden bir kişi çıkıp da Galatasaray terör örgütü mensubu diyor. Bu tip insanların ülkemizde yöneticilik yapmaması lazım. Bunun sonuçlarının nereye varacağını hesap etmeleri gerekir. TFF Tahkim Kurulu daha önce bu konuda ret kararları vermiş. Aynı konu tekrar gündeme getirilmesi spordaki barış ve kardeşliği bozucu bir etki yaratır..." 

'Kupa mühendisliği yapılıyor'

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın ardından Spor Tarihçisi Melih Şabanoğlu da açıklamalarda bulundu.

Melih Şabanoğlu, "Bu konuda objektiflik önemli. Tarihçi hassasiyetiyle konuşacağım. Ben Galatasaray kültürüyle büyüdüm. 11-12 yaşında girdiğim bu kültürde objektif tarih çok önemlidir. Fenerbahçe'nin de tarih çalışmalarında görev almıştım. O çalışmada Türkiye Futbol Tarihi'nde Fenerbahçe'nin ilk fotoğrafını bulduk. Naçizane Fenerbahçe tarihine katkım bu olmuştur. Fenerbahçe'nin bilinen ilk maçının küpürünü kulüple ilgili çalışan bir arkadaşa iletmiştim. Fenerbahçelilere sevgi saygı sunuyorum. Türkiye'de kimse 1959 öncesini yok saymıyor. Nasıl bir toplum mühendisliği varsa bu konuda da kupa mühendisliği yapılıyor. İlk argüman da '1959 öncesi yok sayılıyor.' İkinci olarak da bu konuda bir kupa mühendisliğinin yapıldığını düşünüyorum. 1959 öncesi yok sayılıyor deniliyor ama Galatasaray'ın 1953 yılında Türkiye Futbol Birinciliği'nde kazandığı bir kupa var. Buna hemen itiraz geliyor profesyonel dönemde amatör olarak kazanıldı diye. 1951 yılında ilk profesyonellik çıktığı zaman bütün kulüpler bir anda profesyonel olmadı ki." dedi. 

'Rekabette geri kalmanın çaresizliği bu'

Melih Şabanoğlu'nun açıklamalarından sonra Yusuf Günay sözlerine şu şekilde devam etti.

Yusuf Günay, "Ben bunu şöyle değerlendiriyorum, rekabette geri kalmanın çaresizliği. ekabette geri kalmanın çaresizliği. Futbola bir kalite gelecek diye düşünürken bunun tam tersi oldu. Ciddi bir travmayla karşı karşıyalar. Biraz kendinize bakın. Kendi iç dünyanıza bakın. Spor dünyasındaki kardeşliği bozmaya gerek yok. 'Tek Krallık Galatasaraylılık' pankartı Real Madrid'e göndermedir." diye konuştu.  

'F.Bahçe'nin başvurusunun reddedileceğini düşünüyorum'

Yusuf Günay sözlerini şu şekilde tamamladı: 

"Eğer şampiyonluk sayılarında Fenerbahçe, Galatasaray'ın önünde olsaydı. Bu işlerin peşinden koşar mıydı? Biz bunu merak ediyoruz. Fenerbahçe'nin başvurusunun görüşülmeden reddedileceğini düşünüyorum. Bu şampiyonlukların sayılması mümkün değil.Kamu kurumları, kanunla görevlerini yerine getirirler.

Senin için hazırladığımız haberler