Sırbistan Basketbol Milli Takımı'nda Svetislav Pesic dönemi

29.09.2021 - 16:08 | Son Güncellenme: 29.09.2021 - 16:12

Kadrosunda Fenerbahçe Beko'dan Marco Guduric'i de bulunduran Sırbistan A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğüne Svetislav Pesic getirildi. İşte detaylar...

Sırbistan Basketbol Milli Takımı'nda Svetislav Pesic dönemi

AJANSSPOR-HABER

Sırbistan A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü basketbol dünyasının deneyimli isimlerinden Svetislav Pesic oldu. Başkent Belgrad'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pesic, Sırbistan takımını daha önce de çalıştırdığını anımsatarak, "Tecrübe ve bilgimi sadece takım için değil Sırp basketbolu için kullanacağım." dedi.

Zamanının büyük çoğunluğunu takımla geçireceğine işaret eden 72 yaşındaki Pesic, "Milli takımın profesyonel bir koça ihtiyacı vardı. Artık buradayım." diye konuştu. 

Barcelona'yı çalıştırdı

Kasım'da Letonya ve Belçika ile oynanacak 2023 Dünya Şampiyonası eleme maçları için takımı çalıştırmaya hazırlanan Pesic, Bosna, Kızılyıldız, Alba Berlin, Bayern Münih, Barcelona, Valencia, Almanya ve Yugoslavya gibi önemli kulüp ve milli takımları çalıştırdı.

Sırbistan Milli Takımı'nda tanıdık isimler

Sırbistan A Milli Basketbol Takımı'nda Anadolu Efes'ten Vasilije Micic ve Fenerbahçe Beko'dan Marco Guduric gibi oyuncular da görev yapıyor.

Senin için hazırladığımız haberler