Şırnaklı çocuklardan Bakan Osman Aşkın Bak’a anlamlı ziyaret

31.01.2018 - 18:10 | Son Güncellenme: 31.01.2018 - 18:10

 Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Şırnak’ın Ayvalık köyünde buldukları Türk bayrağını kendi imkanlarıyla diktikleri direğe asarak dalgalandıran çocukları makamında misafir etti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Limitsiz Spor Platformu'nun Ankara'da düzenlediği “Büyük Buluşma” adlı programda Bakanlığa davet ettiği Şırnaklı çocuklarla bugün bir araya geldi. Bakanlık merkez binasında gerçekleşen buluşmada, çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Osman Aşkın Bak, “Sizin gibi vatanını, bayrağını seven gençlerle gurur duyuyoruz. Bayrağımız hep göklerde dalgalanacak” dedi.

Şırnaklı çocukların Türk bayrağına karşı gösterdiği hassasiyetin önemine değinen Bakan Bak, “Sizlere ne yapsak azdır. Milletimiz adına göstermiş olduğunuz duyarlılık, müthiş bir olay. Bayrağımız hep göklerde dalgalanacak. Sizin bu hareketiniz çok önemli. Bu ülkenin ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir davranış. Sizleri ayrı ayrı tebrik ediyoruz. Sizleri yetiştiren ailelerinize, öğretmenlerinize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Toprağı ellerimizle kazarak bayrağı diktik”

Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Ayvalık Köyü’nde yaşayan çocuklar ise Türk bayrağını kendi imkanlarıyla astıklarını süreci, şöyle anlattı:
"Okul çıkışında yerde gördüğümüz bayrağımızı alıp gökte dalgalandırmak istedik. Bayrağımızı önce alıp eve götürüp yıkadık, kuruttuk ve daha sonra toprağı ellerimizle kazarak diktik.”
Şırnak’taki sportif yatırımlarla da yakından ilgilendiğini belirten Bakan Osman Aşkın Bak, Türkiye’de oynanacak bir milli maçı çocuklar birlikte izleyeceğini söyledi. Ziyarette çocuklara eşofman takımı ve spor ayakkabı hediye edildi.

Senin için hazırladığımız haberler