Skandal iddia! Eski kadın çalışanlar yaşadıkları cinsel tacizleri anlattı

17.07.2020 - 13:37 | Son Güncellenme: 17.07.2020 - 15:59

Son dakika haberleri... Amerika'da NFL ekibi Washington'da eski kadın çalışanlar, kulüpte yaşadıkları cinsel taciz olaylarını anlattı. İşte detaylar...

Skandal iddia! Eski kadın çalışanlar yaşadıkları cinsel tacizleri anlattı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Amerika’da NFL ekiplerinden Washington Kulübü’nün adı skandal bir iddiayla karşı karşıya.

Washington Post'un yayınladığı haberde, kulübün 15 eski kadın çalışanının yaşadığı cinsel ve sözlü taciz olaylarına yer verildi ve açıklamaları paylaşıldı.

Haberde, kulüp yöneticilerinin kadın çalışanlara cinsel nitelikte sözlü tacizde bulunduğu ve görünüşleri hakkında uygunsuz yorumlar yaptığı, hatta açık giyinmeye ve müşterilerle yakın ilişki kurmaya zorladığı da belirtildi. 

Washington Post’a konuşan eski kadın çalışanlar, kendilerini çaresiz hissettiklerini ve yöneticilerin davranışlarıyla ilgili şikayetlerin göz ardı edildiğini söyledi.

Kulübün sahibi sessiz kaldı!

Yine benzer iddialarla eleştirilerin odak noktasında olan takımın sahibi Daniel Snyder ise konu hakkında konuşmayı reddetti. 

Kulübün eski müdür yardımcısı Richard Mann ise iki eski kadın çalışanına cinsel metinler göndermekle suçlandı.

Hukuk firması araştıracak

Geçtiğimiz perşembe kulüpten yapılan açıklamada, bu iddiaları araştırması için Beth Wilkinson ve onun hukuk firmasıyla anlaşıldığı duyuruldu.

Bu hukuk firmasıyla, konuyla ilgili kapsamlı bir inceleme yapmak ve ekibin gelecekte işe alacağı yeni çalışanların standartlarını belirlemesine yardımcı olmak için anlaşıldığı da belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler