Skandala imza attılar ama yine maç verildi!

05.12.2020 - 00:23 | Son Güncellenme: 05.12.2020 - 08:49

Süper Lig'in 10. haftasında Erzurumspor ile Antalyaspor karşı karşıya gelmişti. Mücadelede Erzurumspor'un attığı 2. gol öncesinde ofsayt tatışmaları yaşanmıştı. O karşılaşmayı yöneten hakem Ali Şansalan ve yardımcı hakem Esat Sancaktar yine görevlendirildi. Ali Şansalan ve Esat Sancaktar, hafta içi oynanacak Göztepe - Alanyaspor maçında görev yapacak. İşte detaylar...

Skandala imza attılar ama yine maç verildi!

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Geçtiğimiz hafta oynanan Erzurumspor-Antalyaspor karşılaşmasında maçın hakemi Ali Şansalan ve VAR görevindeki Özgüç Türkalp, skandal olarak nitelenebilecek bir karara imza atmış ve Erzurumspor’un ofsayt olarak değerlendirilmesi gereken golünü ortaklaşa verdikleri kararla geçerli saymışlar ve gol sonrası doğru şekilde bayrak kaldıran yardımcı hakem Esat Sancaktar’ın bu kararına uymamışlardı.

Kamuoyu hatada hemfikir oldu ama...

Kamuoyunca hatalı olduğu kabul edilen maçın hakemi Ali Şansalan’ın haftanın hakemleri açıklandığında bu hafta sonu oynanacak olan 11. Hafta karşılaşmalarında görev almadığını gördük. Bu da bize MHK’nin Şansalan’a yaptığı hata nedeniyle görev vermediğini düşündürdü.

Ancak MHK tarafından bugün yapılan açıklamayla 9 Aralık Çarşamba günü İzmir’de oynanacak olan Göztepe-Alanyaspor erteleme karşılaşmasına Ali Şansalan’ın Erzurumspor-Antalyaspor maçındaki yardımcısı Esat Sancaktar ile birlikte atandığını öğrendik.

Bununla birlikte bazı soruları sormak gerekiyor:

  • MHK, Ali Şansalan’a hafta sonu maç vermeyerek onu 1 hafta dinlendirmiş mi saydı?
  • VAR müdahalesi doğru muydu?
  • MHK’ye göre Ali Şansalan’ın verdiği gol kararı ve öncesindeki Özgüç Türkalp’in VAR müdahalesi doğru muydu?
  • MHK, kalecinin kalesine gelen topu savuşturmaya çalışmasını kuralda yazığı gibi kurtarma olarak görmedi mi? ("BU MAÇTA KURAL HATASI VAR" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)
  • Bununla birlikte eğer MHK’ye göre hakem Ali Şansalan doğru karar verdiyse yardımcı hakem Esat Sancaktar çok ciddi hatalı bir bayrak mı kaldırmış oldu?
  • Esat Sancaktar bu derece hatalı bir bayrak kaldırmış ve bu VAR ve Hakem sayesinde düzeltildiyse, Sancaktar neden bir süre dinlendirilmeyip Göztepe-Alanyaspor karşılaşmasına hem de yine Ali Şansalan’ın yardımcısı olarak atandı?

Türkalp için ne karar verilecek?

Aynı pozisyona ciddi bir kural ihlalinin söz konusu olduğu halde farklı iki karar veren iki hakemin kısa süre sonra yine hiçbir şey olmamış gibi birlikte atanması doğru mu? (ERZURUMSPOR BU SEFER HAKEMİ HAKLI BULDU)

Diğer yandan VAR görevleri maç günleri belli olduğundan bu sezon ilk 10 haftada 20 VAR ve AVAR görevi alan ve Erzurumspor-Antalyaspor maçında büyük bir protokol hatası yapan Özgüç Türkalp’in görev alıp almayacağını henüz bilmiyoruz.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler