''Skorlar 10-15 yılımıza engel olmamalı''

30.03.2015 - 19:04 | Son Güncellenme: 31.03.2015 - 11:42

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg maçı öncesinde basın karşısına çıktı.

Fatih Terim'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri;
"Açıkçası 10 maç oynayacağız. İlk 5 maçı oynadık. Bunları hatırlayacak olursak İzlanda maçında 60'ta 10 kişi kaldık. 11'e 11 olsa çevirebilirdik. Çek maçında Arda'nın pozisyonu dünyanın her yerinde penaltı. Onu atsak maçı koparabilirdik. 7-8 tane atacağımız Letonya maçı 1-1 bitti. Kazakistan maçında ise Burak'ın atamadığı bir pozisyon var herkesin aklındadır. Hollanda maçını zaten hepimiz yeni yaşadık. Son dakikada yedik ve 1-1 bitti. İnşallah bütün musibetler ilk maçlarda yaşanmıştır. Hollanda maçında ancak böyle bir gol yerdik. Sneijder'in vuruşu Volkan'ın kucağına giderken, Huntelaar'ın kafasıyla gol oldu. Burak'ın kaçırdığı pozisyonlar var. Şu bir gerçek ki oyuncularımın bana gelen geri dönüşünden "Bu gruptan çıkacağız" oldu. Bakıldığı zaman bayağı gol pozisyonumuz var. Rakibe de pozisyon vermemişiz. Çünkü bunu öngörmüştük. İstediğimiz zaman Türk futbolunun her zaman yanlardan kötü olmadığını gördük. Maçın genelinde yan toplar ve dönen toplar bizdeydi."

"Beni her arayan hem geçmiş olsun dedi hem de tebrik etti. Futbolcularımızı gerek fizik, gerek mental ve sosyal olarak hazırlarken daha dikkatli davranmalıyız. Onları bu baskı içerisinden çıkarmamız gerekir. Türkiye'deki kulüp yapılarımızı en üst seviyeye getirmemiz gerekir. Eğitimleri ve eğiticilerin eğitimini üst noktaya getirmeliyiz. Bir ya da birkaç maçın kaderimizi çizmesine izin vermemeliyiz. Futbolumuz öyle olmalı ki bir iki kayıpla hedefimizden çıkmamalıyız. Bu 10-15 yıllık planların önüne geçmemeli."

"Hollanda maçın değerini anlayacağız. Belki bu kayıpla canımız yanıyor ama oyun içerisinde rahatlatacak duyguları kazandığımızı söyleyebilirim. Ben maçtan önce de rahattım. Olmadığım kadar rahattım. Muhteşem bir kamp geçirdik. Oyuncuları tanıdığınız için teknik adam olarak onu hissedebiliyorsunuz. Bence Robben'in olmayışı Hollanda için büyük bir kayıptır. Biz de adil olması için Arda'yı oynatmadık. Robben onlar için önemli, Arda da bizim için. Bazen öyle oyunlar vardır. Düşünebiliyor musunuz yensek ve durum 7-6 olsaydı. Sonraki iki maçımıza büyük avantajla gidecektik. Bazen deriz ya kazanamıyorsanız kaybetmeyin. İşte tam o maç"

"Fanatizmin içerdiği rekabet hoş durmuyor. Hepimiz için geçerli. bu son günlerin olaylarıyla alakalı değil sadece. Antrenörler, oyuncular, seyirciler, yöneticiler ve görsel medyada dahil buna destek olmaıyız. Bugün içinizden biri bana 'Hollanda'daki taraftar ne kadar güzel' dedi. Biz değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizde insan komşusuz duramaz. Şimdi rakip takımdan diye yapılnayan kalmıyor. Ben sadece tecrübeli bir insan olarak söylüyorum. Kendisine yapılmasını istenmeyen şeyleri, insanlar başlarına yapmamalı. Bu çocuklar bir değer. Haksızlıkları zaman zaman dile getiriyorlar, özür de diliyorlar. Biz milli takıma o an kime ihtiyacımız varsa alırız. Yaşı felan hiç önemli değil. Onlar da bize koşa koşa gelirler. İhtiyacımız olduğunda yine beraber oluruz.

Volkan Babacan bana göre sahanın en iyilerinden di. Bu maçta olunabilcek en maksimum sakinlikteydi. Kendine emin bir duruş sergiledi. Bir iki tane de çok öenmli bir yerde çok önemli bir zamanda kurtarışları vardı. İelerleyen dakikalarda arakdaşları da çoık güvenir oldu ona. O yüzden Volkan'dan memnunum. Zaten benim hep fikrim bu yöndeydi. Yanıltmadığına da sevindim.

Senin için hazırladığımız haberler