Sneijder: "Kazanmaya gidiyoruz"

18.11.2016 - 13:41 | Son Güncellenme: 18.11.2016 - 13:41

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Fenerbahçe ile deplasmadan yapacakları derbi öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Sneijder'in sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Uzun zaman sonra karşınızaydım. Pazar günün ner kadar önemli olduğunu, ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Kendimize güvenimiz çok üst düzeyde, çok iyi çalışıyoruz. Çok iyi çalışan bir Galatasaray var. Milli takım dönüşleri biraz zor oluyor. Bazı arkadaşlarımız aramıza geç katılıyor. İyi çalışıyoruz, inançlıyız. Güzel maçları oynamayı her futbolcu istiyor. Her futbolcu böyle maçları oynamak ister. Kimsenin şüphesi olmasın, kendimizi güvenimiz sonsuz. 

Türkiye'de gol atmanın sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum ama benim için de çok önemli değil. Asist yapmak benim daha çok hoşuma gidiyor. Gol atmışsınız atmamışızsınız çok da önemli değil, önemli olan takımın kazanması. Gol atmak istesem, ne zaman topu alsam kaleyi düşünürüm. Gol gelmemesi nedeniyle endişelenmiyorum. Pazar günü de gelebilir gol, başka bir zaman da. Ekstra bir çalışma yapmıyorum. Benim bütün amacım ve çabam takımın galibiyetine yönelik. Bazen bir asist daha önemli olabiliyor. Bu sezon da zaten asistler yaptım.

Benim için oradaki 3. maç olacak. 17 senedir yenemiyoruz. Söylemenize gerek yok gazetelere bakınca uzun zamandır kazanamadığımızı görüyoruz ama her şeyin bir ilki vardır. Çok iyi hazırlanıyoruz, kendimize güvenimiz sonsuz. Bu maçta taraftarlar da Kadıköy'de olabilecekler. Onların bize verdiği güçle, o güven ve enerjiyle oraya kesinlikle galibiyet almak için gidiyoruz.

Galibiyetin şifresi bu maça kadar sahada yaptığımız iyi şeyleri bu maçta tekrarlamak. Sezon başından beri iyi bir performans gösteren Galatasaray var. Son iki maçımızı kaybetmiş olabiliriz. O maçlara da baktığınız zaman galibiyeti hak eden bir Galatasaray vardı. Son vuruşlarda biraz daha etkili olmamız gerekiyor. Biraz futbolda şansa ihtiyacınız var. Kadıköy'e gidiyoruz tabil ki önemli maç. Burada galip gelmek istiyoruz. Umarım şans da bizim yanımızda olur gve güzel bir galibiyetle ayrılırız.

Kesinlikle beraberliği kabul etmiyorum. Kazanmayı isteyen bir insanım. Pazar günü oraya kazanmaya gidiyoruz ve kazanacağız.

İkisini de uzun zamandır tanıyorum. Advocaat beni ilk kez milli takıma çağıran bir teknik direktör. Katı bir insandır, iyi bir hocadır, disiplinli bir teknik direktördür. Fenerbahçe için çok iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Lens milli takımdan arkadaşım. Lens ile Pazar günkü maç hakkında konuşuyorduk milli takım kampında, ben ona bilgiler veriyordum. Lens'in çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, ekstra yetenekleri olan bir oyuncu. O kadar konuştuktan sonra derbide oynayamayacağı için onun adına üzgünüm. Kendi adımıza ise mutluyum.

Herhangi bir şey değişmedi. Ligin ilk maçından beri aynı mentalite ile oynuyoruz. Antrenmanlarda ne yapıyorsak, sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Şans eksikliği var. Kesinlikle kötü bir performans sergilemiyoruz. Hak etmediğimiz bu iki mağlubiyet üzerinde fazla durmamamız lazım. Kadıköy'de de aynı mentaliteyle sahaya yansıtacağız. Çok fazla medyayı takip etmiyorum ama benim de kulağıma bazı şeyler geliyor. Başakşehir maçından sonra bir açıklama yaptım. Biraz çarpıtıldı. Ben tamaman bir kişiye odaklandım. 13-14 yıldır hiçbir zaman ne bir oyuncu hakkında, ne bir takım arkadaşım, ne bir hocam hakkında konuşmam oldu. Ben problemleri yüz yüz konuşmayı seçerim, basın önünde konuşmam. O açıklamamda, bugün bir kişinin iyi davranış göstermediğini söyledim. O boşluğu siz doldurabilirsiniz. 

Kulüple, başkanla, yönetimle ve herkesle aram çok çok iyi. Bireysel olarak Van Persie mi daha iyi ben daha iyiyim sorusunu yanıtlamayacağım. Derbileri bireyselleştirmek doğru değil. İki haftadır bütün kadro bu maça hazırlanıyoruz. 18 kişi gidecek, 11 kişi oynayacak. Bazı arkadaşlar kadro dışında kalacak. Bütün takımın göstereceği performans önemli. Bir maç siz yıldız olursunuz, bir maç başka biri. Kariyerim boyunca çok önemli derbiler oynadım ama Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için hepsinin en özeli diyebilirim. İyi şekilde hazırlandık. Galibiyet için gideceğiz. Maçtan sonra kimin yıldızlaştığını ve ön plana çıktığını hep beraber göreceğiz.

Volkan Demirel'i tanıyorum goller de attım ama her maç farklı bir maçtır. Pazar günü göreceğiz. Kendimize olan güvenimiz sonsuz ve oraya kazanmaya gidiyoruz. Yüzde yüz hazırım. Herkesin emin olmasını isterim. Pazar günü sahaya çıktığımda yüzde yüz hatta bundan fazlasıyla hazır olacağım.

Ajax-Feyenoord maçında da seyirci yasağı olmuştu. Buradaki derbilerin havası bir başka. Kariyerimde görmediğim bir bağlılık ve tutuku var. Kalite olarak değerlendirmiyorum. Bir El Clasico'nun kalitesi buradan daha iyi olabilir ancak buradaki tutku ve bağlılık hiçbir yerde yok. Uzun zamandır bu maçı ve Kadıköy'de galibiyet almayı bekliyorum"

Senin için hazırladığımız haberler