Snooker'la tanışmak için fırsat!

25.11.2021 - 12:41 | Son Güncellenme: 25.11.2021 - 13:38

Snooker haberleri... Dünyada en hızlı yayılan sporlardan olan snooker'a başlamak isteyenlere için bir fırsat var. İşte detaylar...

Snooker'la tanışmak için fırsat!

AJANSSPOR-HABER

Snooker sporu her geçen gün yaygınlaşıyor. Bu sporun izleyici kitlesi de aynı şekilde artıyor. Bu sporun yıldızlarından Ronnie O'Sullivan özellikle genç kuşakların idollerinden biri durumunda.

Çocuklar ve gençlere snooker fırsatı

Peki snooker sporuna nereden nasıl başlamalı? Frame Snooker Club'ın sahibi olan snooker koçu Umut Töre, çocuklara ve gençlere snooker ile tanışma olanağı sunan isimlerden biri. SQ sertifkasına sahip olan Töre, verdiği kurs ve düzenlediği etkinliklerle daha fazla çocuk ve gencin snooker ile tanışıp adapte olmasını hedefliyor.

7-14 yaş arası gençler

Töre, "Çünkü son zamanlarda turnuvalarda daha çok genç oyuncu görüyoruz. Daha önceleri yaş ortalaması oldukça yüksekti.
Türkiye'nin snooker'da başarılı olması için yaş ortalamasının aşağıya çekilmesi lazım. Ben de bu amaçla çalışmalara başlayarak genç sınıfını kurdum. Sınıf 7-14 yaş arası gençlere açık. Amacımız şampiyonlar yetiştirmek değil. Tanışıyoruz, sosyalleşiyoruz, oyunlar oynuyoruz ve snooker becerilerimizi geliştirmeye çabalıyoruz" diyor.

Her ay ücretsiz snooker etkinliği

Her sporda olduğu gibi snooker'a da erken yaşta başlamanın önemine vurgu yapan Umut Töre, "Çünkü bazı alışkanlıklar gençken elde edilebiliyor. Benim de amacım genç sınıfıyla beraber, birinci elden doğru şekilde öğretmek. Töre, her ay  Frame Snooker Club'ta gençlerle biraraya geldiklerini belirtirken, etkinliğin ücretsiz ama sınırlı kontenjanla sabit olduğunu kaydetti" diyor.

Snoker 22 topla oyanan bir bilardo

Bir bilardo türü olan snooker, bu sporun son yıllarda en yükselen dalı. Hindistan'daki İngiliz subaylar tarafından icat edilen ve 1870'lerden bu yana oynanan bir bilardo türüdür. Özellikle İngiltere'de popüler hale gelen snooker, 22 topla oynanıyor. Oyunda hedef, bilardo masasının her bir köşesinde 4 adet ve uzun kenarın ortasında da 2 tane olmak şartıyla 6 adet deliğe topları belirlenmiş kural ve sıralamaya uygun şekilde sokmaktır.

Her renkten topun puan değeri farklı

Toplar da renklere göre ayrılır. Topların 15'i kırmızı. Bunların haricinde birer adet sarı, yeşil, kahverengi, mavi, pembe, siyah ve beyaz top (isteka topu) var. Beyaz top dışındaki tüm topların puanı var. Buna göre kırmızı 1, sarı 2, yeşil 3, kahverengi 4, mavi 5, pembe 6 ve siyah 7 puana sahiptir. Her bir snooker oyununa frame denir.
Ve bir frame'de en yüksek 147 puan alınabilir.

Senin için hazırladığımız haberler