Soğuk savaş devam ediyor! Yetkili kişi göndermesi...

12.05.2020 - 15:40 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 15:54

Soğuk savaş devam ediyor! Yetkili kişi göndermesi...

Galatasaray Kulübü, Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'nun Süper Lig ile ilgili sözleri üzerine bir açıklama yaptı. Sarı kırmızılıların bu açıklaması, başkan Mustafa Cengiz ile Hamamcıoğlu arasında yaşanan soğuk savaşın devam ettiğinin işareti olarak yorumlandı. 

Galatasaray Kulübü isim vermeden Eşref Hamamcıoğlu'nu hedef alan bir açıklama yayınladı ve 'Yetkili ve sorumlu kişiler dışında yapılan açıklamalar ' ifadesini kullandı.

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun görev, yetki ve sorumluluğundaki konular hakkında kulübümüzü temsilen sadece Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve bu konuda yetkilendirilmiş yönetim kurulu üyeleri açıklamalarda bulunabilir.

Bunların dışında yapılan açıklama ve görüşler kişilerin şahsi görüşleri olup, kulübümüzü bağlamaz. 

Bu kapsamda Galatasaray Spor Kulübü adına yetkili ve sorumlu kişiler dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine sunarız."

Öte yandan açıklamanın devamında, "Diğer taraftan, Futbol A Takımımız Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin oynanması yönünde almış olduğu karar doğrultusunda antrenmanlara devam etmektedir." denildi.

 

Eşref Hamamcıoğlu ne demişti?

Eşref Hamamcıoğlu, Süper Lig'in tamamlanması konusunda zaman zaman farklı senaryoların konuşulduğunu söyleyerek, "Bunlardan biri 'Beyaz Lig' yapmak. Yani ligi bu sene oynanmamış kabul etmek. Bu da spor ruhu açısından büyük adaletsizlik olur diye düşünüyorum. Çünkü yıl boyunca başarı için mücadele etmiş sporcularımız var. Fikirlerine çok değer verdiğim kulüp üyelerimiz, dostlarımızla konuştuğumda belki ilk 4 sırada yer alan takımlar arasında bir play-off yapmak olabilir. Çünkü puan sıralamasına bakınca şampiyon olma olasılığı olan 4 kulüp var. Bunlar arasında play-off yapılabilir. 12 Haziran'da değil de daha ileriki bir tarihte olabilir. Ligden de düşme kalksın ve seneye de lig 20 takımla oynansın." demişti.

Mustafa Cengiz ile Eşref Hamamcıoğlu arasında gerginlik

Galatasaray’ın mart ayı olağan divan toplantısında başkan Mustafa Cengiz ile divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu tartışmıştı. İkili arasındaki gerginliğin daha eskiye dayandığını Ajansspor ortaya çıkarmıştı.

AJANSSPOR'UN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Galatasaray Divan Kurulu'nun görevleri

Öte yandan Galatasaray yönetiminin tepki gösterdiği Eşref Hamamcıoğlu'nun başkanlığını yaptığı Divan Kurulu'nun görevleri şöyle:

MADDE 99: Divan Kurulu, Kulübün en yüksek danışma kuruludur. Görevleri:

99.1) Kulübün etkinliklerini, gelişmesini ve geleceğini ilgilendiren konuları ve bunlarda mevzuat ve Tüzük hükümleri ile bütçe esaslarına uyulup uyulmadığını incelemek, inceleme sonucuna göre alacağı kararları Yönetim Kuruluna dilek ve tavsiye olarak bildirmek, gerekirse yeni bir Divan Kurulu kararı ile ilk olağan Genel Kurula sunmak,

99.2) Yönetim Kurulunun her türlü etkinlik ve tasarruflarını izlemek, Yönetim Kurulundan bilgi istemek, gerek gördüğünde inceleme yapmak, gerekirse bu incelemelerin sonuçlarını görüşleri ile birlikte Yönetim Kuruluna bildirmek,

99.3) Genel Kurulun olağanüstü toplantıya çağrılmasını önermek,

99.4) Gerektiğinde yeniden bir Tüzük yapılması, yürürlükteki Tüzük maddelerinin değiştirilmesi hususlarında çalışmalar yapmak ve hazırlanacak taslağı Yönetim Kuruluna vermek,

99.5) Yönetim Kurulunca üç ayda bir verilecek çalışma raporu ile bağımsız denetimin ilgili döneme ait denetim raporu özetini, konsolide hesap vaziyetini, Denetim Kurulu raporu ile birlikte incelemek, gerekirse görüşünü bildirmek, talebi halinde Divan Kurulu üyesine imza karşılığı olarak kopyalarını sunmak,

99.6) Yönetim Kurulunca hazırlanacak Yönetmelikler ve bildirilecek çeşitli konular hakkında görüşünü açıklamak,

99.7) Bu tüzükle kendisine verilen diğer görevleri yapmak ve yetkileri kullanmaktır.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler