Kasapoğlu Açıkladı Deprem Nedeniyle Tüm Maçlar Ertelendi

Ajansspor
06.02.2023 - 11:54 | Son Güncellenme: 06.02.2023 - 18:23

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, deprem nedeniyle ikinci bir emre kadar bütün maçların ve organizasyonların ertelendiğini açıkladı...

Kasapoğlu Açıkladı Deprem Nedeniyle Tüm Maçlar Ertelendi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ilde güçlü şekilde etkili olan 7.4 büyüklüğündeki deprem tüm ülkede olağanüstü durumlar yarattı. Başta futbol olmak üzere ülkedeki tüm sportif organizasyonlar ertelendi. 

Kasapoğlu: Tüm organizasyonlar durduruldu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur" dedi. 

Fenerbahçe-Konyaspor maçı ertelendi

Süper Lig'de hava muhalefeti nedeniyle dün ertelenmesi gündeme gelen Fenerbahçe-Konyaspor maçı, ülkemizi vuran deprem nedeniyle ertelendi. Bu akşam Kadıköy'de Ülker Stadı'nda saat 20.00'de oynanması beklenen maç bakanlığın verdiği kararla ertelendi. Bu maçla birlikte ülkedeki futbol, voleybol, basketbol dahil tüm sportif etkinlikler ertelendi.

At yarışları da iptal edildi

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), tüm at yarışlarının iptal edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Yaşanan depremin ardından 6 Şubat Pazartesi günü Bursa ve Şanlıurfa, 7 Şubat Salı günü Adana ve Antalya Hipodromları’nda yapılması planlanan yarışlar Yarış Komiserler Kurulu Kararı ile iptal edilmiştir. Ayrıca söz konusu günlerde yurt dışı yarışlar üzerine müşterek bahis kabulü yapılmayacaktır" denildi.

TFF maçların ertelendiğini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6 Şubat Pazartesi ve 8 Şubat Çarşamba günü oynanacak maçların ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. 

TFF'den yapılan açıklamada, "Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen deprem sonucu can kayıplarımızın, yaralıların olması ve devam eden arama kurtarma çalışmaları nedeniyle; 6 Şubat Pazartesi (bugün) Spor Toto Süper Lig'de HangiKredi Ümraniyespor - Adana Demirspor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş. - Arabam.com Konyaspor, Bitexen Giresunspor - Yukatel Kayserispor, Spor Toto 1. Lig'de Eyüpspor - Bodrumspor A.Ş. karşılaşmaları ile TFF 2. Lig'de 8 Şubat Çarşamba günü oynanması planlanan tüm müsabakalar ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi. 

Mehmet Büyükekşi: "İnsani yardım çalışanlarına güç kuvvet diliyorum"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ülkemizde yaşanan deprem ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Mehmet Büyükekşi açıklamasında, "Öncelikle ülkemizin büyük bir bölümünü etkileyen depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerimize sabırlar ve milletimize başsağlığı dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımıza dayanma gücü diliyorum. Devletimize, arama kurtarma ekiplerine, sağlık personeline, insani yardım çalışanlarına güç kuvvet diliyorum.

"Devletimizle sürekli iletişim halindeyiz"

Türkiye Futbol Federasyonu olarak devletimizle sürekli iletişim halindeyiz. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanımızın da açıklamasında olduğu gibi spor müsabakaları ertelendi. Biz de futbol liglerimizde oynanacak maçlarımızı erteledik. Depremden etkilenen bölgede bulunan kulüplerimizle ve bölge müdürlüklerimizle de sürekli iletişim içerisindeyiz.

"Gün hep birlikte yaralarımızı sarma günü"

Türk Futbol ailesini, spor camiamızı ve tüm vatandaşlarımızı birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde yaralarımızı sarmaya davet ediyorum.

"Biliyorsunuz ben de Gaziantepliyim. Bölgeyi de iyi biliyorum. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Gün her zamankinden daha fazla birlik beraberlik içinde hareket etme günü. Gün hep birlikte yaralarımızı sarma günü" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler