Son depremler 23 Kasım 2022 | Depremin şiddeti kaç ve merkezi neresi?

Akın Ungan
23.11.2022 - 04:18 | Son Güncellenme: 23.11.2022 - 06:19

Marmara Bölgesi'nde deprem oldu. Sarsıntıyı İstanbul ve çevresi hissetti. Depremin merkezi neresi? Deprem kaç şiddetinde? Depremin büyüklüğü nedir?

Son depremler 23 Kasım 2022 | Depremin şiddeti kaç ve merkezi neresi?

AJANSSPOR PLUS

Marmara Bölgesi'nde gece 04.00 sularında deprem meydana geldi. İstanbul ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, depremi hissetti. Çoğu kişinin uyuduğu saatte başlayan sarsıntı, vatandaşların korkarak uyanmalarına neden oldu. Peki depremin merkezi neresi, büyüklüğü kaç ve şiddeti ne? İşte tüm detaylar...

Deprem ne zaman oldu, merkezi neresi?

Deprem, 23 Kasım 2022 Çarşamba sabahı, 04.08'de meydana geldi ve yaklaşık 40 saniye sürdü. Depremin merkezi ise Düzce/Gölkaya olarak kaydedildi. Sarsıntı, Marmara Bölgesi'nde İstanbul ve çevre illerinde de hissedildi.

Depremin şiddeti kaç?

Kandilli Rasathanesi yerin 10.6 km derinliğinde olan depremin şiddetini önce 5.9 olarak açıklarken, daha sonra 6.0 olarak revize etti. ABD kaynakları ise Düzce'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.1 olarak verdi.

"5 büyüklüğüne varan artçılar olabilir"

Depremi değerlendiren Yıldız Teknik Üniverstesi İnşaat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Şükrü Ersoy, "Orta büyüklükte bir deprem. Bundan sonra da 5 büyüklüğüne varan artçılar olabilir. Bu da bir hafta 10 gün sürebilir" ifadelerini kullandı.

Beklenen büyük depremin habercisi değil

Bu sarsıntının, beklenen büyük depremin habercisi olmadığını belirten Prof. Dr. Ersoy, "Beklenen büyük depremin üssünün Güney Marmara olması bekleniyor" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler