Son iki sezonu kayıp! Sergen Yalçın güveniyor ama...

03.08.2020 - 11:00 | Son Güncellenme: 03.08.2020 - 11:03

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın yeni sezonda kadroda düşündüğü Alpay Çelebi son iki sezonda iki ciddi sakatlık geçirdi. Oynadığı maç sayısı kısıtlı. İşte detaylar...

Son iki sezonu kayıp! Sergen Yalçın güveniyor ama...

Mert ELAM-AJANSSPOR

Beşiktaş’ın Welinton transferinde Fatih Aksoy’u bonservisiyle birlikte Alanyaspor’a göndermesi camiada şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Yönetim kanadı bu takasın bizzat Sergen Yalçın tarafından istendiğini ve tersi bir algıya rağmen başarılı hocanın gençlere güvenmeye devam edeceğini dile getiriyor. Öyle ki Yalçın’ın gelecek sezon stoperde Alpay Çelebi’ye şans vermeyi düşündüğü ifade ediliyor.

(Beşiktaş'ta Fatih Aksoy - Welinton takasını kim istedi?)

1999 doğumlu oyuncu 2019-20 sezonunun başında kiralık olarak Kayserispor’un yolunu tutmuştu. Ancak ilk maçın 6. dakikasında bağlarını koparınca uzun süre sahalardan uzak kaldı.

Pandemi arasıyla birlikte idmanlara geri dönse de sezonun geri kalanında hiç forma giyemedi.

Yani Alpay 2019-20 sezonunu sadece 6 dakika oynayarak geçirdi.

Genç oyuncu 2018-19 sezonunda ise A takımda hiç süre alamadı. Sadece 5 maçta (3 Lig, 2 Avrupa Ligi elemeleri) kadroya girebildi.

Aynı sezon U21 takımıyla ise 6 maçta forma giyebildi. Zira Alpay o sezon da diz bağlarından ciddi bir sakatlık geçirdi ve sezonun büyük bir kısmını kaçırdı.

Genç stoperin Beşiktaş A takımı formasıyla ilk maçına 2017-18 sezonunda çıkmıştı. Kupada Manisaspor’un 9-0 mağlup edildiği karşılaşmada oyuna 60. dakikada Adriano’nun yerine girmişti. 1-1’lik rövanş maçına da ilk 11’de çıktı ve 65 dakika sahada kaldı.

İki ciddi sakatlık yaşayan, üst seviyede pek tecrübesi bulunmayan bir ismin bu kadar kritik bir sezonda, öyle bir sezon ki kısa vadeli başarı için Fatih Aksoy gibi genç ve potansiyelli bir isim 31 yaşındaki Welinton için feda edilebiliyor, ne kadar süre alacağı muamma.

Siyah beyazlıların elinde 2001 doğumlu stoper Erdoğan Kaya da bulunuyor. Genç isim bu sezon Beşiktaş A takımıyla 4 maçta 292 dakika süre aldı.

Senin için hazırladığımız haberler