"Son topa kadar mücadeleyi..."

26.03.2015 - 11:14 | Son Güncellenme: 26.03.2015 - 11:14

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı kaptanı Nihan Güneyligil, CEV Kupası yarı final ilk maçında 3-0 yenildikleri Polonya'nın Atom Trefl ekibi karşısında rövanşı kazanıp altın setle finale yükselmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Nihan Güneyligil,  yaptığı açıklamada, deplasmandaki ilk maçta istedikleri skoru elde edemediklerini ancak 28 Mart Cumartesi günü taraftarları önünde oynayacakları rövanş maçında final biletini alacak güçte olduklarını dile getirdi.

İstanbul'daki maçı 3-0 ya da 3-1 kazandıkları takdirde altın set oynanacağını anlatan Güneyligil, şöyle konuştu:
"İlk maçta istediklerimizi sahaya yeteri kadar yansıtamadık. Sadece bir avantaj kaybettik. Artık taraftarımızın önünde elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bundan önceki eşleşmede de altın setle kazanmayı başardık. Neden olmasın? Biz bu yola final oynamak için çıktık. Evet ilk maçta şansızlık yaşadık. Bu şanssızlığı atlatmak da elimizde. Eksikliklerimizi ve yanlışlarımızı düzelteceğiz. Son topa kadar bırakmayacağız, terimizin son damlasına kadar savaşacağız."

"Altından kalkamayacağımız bir iş değil"
Sarı-kırmızılı voleybolcu Güneyligil, karşılaşmada taraftar desteğinin büyük önem taşıyacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Evimizde oynamanın avantajını kullanmaya çalışacağız. Taraftarlarımızın müthiş desteğiyle rakibimize karşı daha iyi bir mücadele sergileyeceğiz. Biz taraftarlarımızla bu sezon güzel bir birliktelik oluşturduk. Bu önemli maçta da yine yanımızda olmalarını istiyoruz. Ben ve arkadaşlarım kazanmak için bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Altından kalkamayacağımız bir iş değil. Kendimize çok güveniyoruz. Bu ekiple daha iyisini yapabiliriz."

İlk maçı kazanan Atom Trefl'in avantaj elde ettiğini anlatan Güneyligil, "Çünkü bu sistemde ikinci maç çok daha önemli. Onlar adına kazanılmış bir şey yok. Bizim de kaybettiğimiz bir şey yok. Dengeler eşit. İkinci maça ev sahipliği yapan takımın da avantajı var. Şimdi bu avantajı kullanma zamanı. Bunu da en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Çok iyi gidiyoruz"
Nihan Güneyligil, bu sezon genç bir kadroya sahip olmalarına rağmen mücadele ettikleri üç kulvarda da üst seviyelerde yer aldıklarını söyledi.

CEV Kupası'nda yarı finale yükseldiklerini, ligde normal sezonu 4. sırada bitirdiklerini ve Süper Kupa'da da dörtlü finale kaldıklarını hatırlatan Güneyligil, "Avrupa'da Türkiye ligi en üst seviyede yer alıyor. Bu kadar kıran kırana mücadelenin olduğu bir ligde bu kadar genç ve tecrübesi az bir kadroyla hedeflediğimiz yolda devam ediyor olmak mutluluk verici. Bütün arkadaşlarımla gerçekten gurur duyuyorum. Onlar kendilerine verilen şansı iyi değerlendiriyorlar" diye konuştu.

Sezonu en iyi şekilde bitirmeye çalışacaklarını anlatan Nihan Güneyligil, "Bu kadar yüksek seviyede oynamak kolay değil. Biz formamızı hak ettiği yere asmak için birbirimize söz verdik. Çünkü önemli bir forma taşıyoruz. Bütün ekip bunun farkında. Bu takım ilerisi için büyük bir ışık veriyor" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler