"Sörloth transferi akıl kârı değil, Uğurcan giderse güç kaybetmeyiz"

14.07.2021 - 16:10 | Son Güncellenme: 14.07.2021 - 16:16

Trabzonspor'un eski yöneticisi Nevzat Şakar, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Sörloth ve Uğurcan Çakır transferleri için flaş sözler söyledi. İşte o açıklamalar.

"Sörloth transferi akıl kârı değil, Uğurcan giderse güç kaybetmeyiz"

AJANSSPOR-HABER 

Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Nevzat Şakar, bordo-mavililerin gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kulüplerin, Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşmada ilerleyen dönemlered sıkıntılar yaşacağını düşündüğünü söyleyen Şakar, Trabzonspor'un transfer politikası ve Sörloth hakkında da açıklama yaptı. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Nevzat Şakar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Transferlerdeki tek tereddüt ettiğim şey yaşlarının 30 ve üstü olması"

Öncelikle bordo-mavililerin transfer politikası hakkında konuşan Şakar, yapılan 4 transferle ilgili bazı tereddütleri olduğunu anlattı. Şakar, "Trabzonspor kağıt üstünde 4 tane kaliteli oyuncu aldı. Tabii ki maçlar başladığında transferlerin kalitesi ortaya çıkacak. Daha sezon açılmadan 4 önemli oyuncuyu katarak, kamp kadrosunu ve sezon açılışını iyi şekilde tamamladı. Belki 1-2 transfer daha yapılabilir. Tek tereddüt ettiğim konu; yaşlarının 30'un üstünde olması. Ben Trabzonspor'a katkı vereceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

"Trabzonspor yarışta olacaktır"

Futbolculara ödenen paraların tartışma yaratmasıyla ilgili olarak ise Şakar, "Oyunculara piyasanın normal değerleri üstünde paralar verildi. İmza paraları var. Keşke onlar olmasaydı. Artık serbest oyuncuları bile imza parası vermeden alamıyorsun. Yöneticilere haksızlık yapmak istemiyorum. Trabzonspor şampiyonluk yarışının içinde sonuna kadar olacaktır. U19 Takımı, Galatasaray'ı yenerek şampiyon oldu. O takımdan da gelecekte oyuncular Trabzonspor kadrosunda yer alacaktır diye düşünüyorum" yorumunda bulundu. 

"Sörloth transferi akıl kârı değil"

Şakar, Trabzonspor'un transfer gündemindeki Alexander Sörloth ile ilgili de şu ifadeyi kullandı:

"Leipz,g Sörloth için 20 milyon Euro verdi. Kiraya verirler ya da satarlar. Maliyetli bir oyuncu. Trabzonspor, Sörloth için 4-5 milyon Euro veremez, vermemeli. Sörloth kötü oyuncu mu? Değil, aksine çok iyi bir oyuncu. Trabzonspor'a da yararlı oldu. Sörloth için ciddi bir bütçe ayrılması akıl kârı değil. Ben böyle değerlendiriyorum."

"Uğurcan Çakır giderse Trabzonspor güç kaybetmez"

Trabzonspor'un eski yöneticisi, Abdülkadir Ömür'ün 1 yıl daha takımda kalması gerektiği ve Uğurcan Çakır'ın iyi bir teklif varsa önünün açılması gerektiğini savundu. Nevzat Şakar, "Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır için çok üst düzey paralar verecek kulüpler çok az. Uğurcan ve Abdülkadir çok değerli oyuncular. Ben Abdülkadir Ömür'ün 1 yıl daha kalacağını düşünüyorum. Uğurcan giderse Trabzonspor büyük güç kaybetmez. Arkasında da iyi kaleciler var. Eğer Uğurcan için iyi bir teklif varsa önünü açmak gerek" açıklamasını yaptı. 

"Trabzonspor, Bankalar Birliği anlaşması sebebiyle zorlanacaktır"

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma ortada. Kulüpler belli bir süre rahatlayacak. Ama ya sonra? Örneğin; Trabzonspor. Zorlanacaktır. Şu anda bir rahatlık var. Trabzonspor'un şampiyon olmalı. Transferde verilen paralar da ortada. Kulübün giderleri de ortada. Gelirinden daha fazla bir harcama önümüze çıkıyor. Başarı olmazsa Trabzonspor sıkıntı yaşar. 

Senin için hazırladığımız haberler