Soyunarak protestoya 3 yıl men!

22.09.2016 - 11:51 | Son Güncellenme: 22.09.2016 - 11:55

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda, hakeme yaptıkları itiraz kabul edilmeyince soyunarak protestoda bulunan iki Moğol antrenöre, 3 yıl uluslararası müsabakalardan men cezası verildi.

Dünya Güreş Birliğinden yapılan açıklamaya göre, erkekler serbest stil 65 kilo bronz madalya müsabakasında, hakeme yaptıkları itirazı kabul edilmeyince soyunarak kararı protesto eden Moğol antrenörler Tserenbaatar Tsogbayar ve Byambarinchen Bayaraa'nın 2019'a kadar tüm uluslararası oyunlardan men edildikleri bildirildi.

Yaptıkları çıplak protesto ile oyunlarda en çok konuşulan isimlerden olan iki antrenör ayrıca, 51 bin dolar (Yaklaşık 152 bin lira) para cezasına çarptırıldı.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda Moğol sporcu Ganzorigiin Mandakhnaran 65 kiloda bronz madalya için Özbekistan'dan Ikhtiyor Navruzov ile karşılaşmış, maçın son saniyelerinde Mandakhnaran'ın antrenörleri itirazda bulunmuştu. İtirazları kabul edilemeyen iki antrenör sinirlenince soyunup hakemleri protesto etmişti. Özbek sporcunun bronz madalya kazandığı müsabakadaki protesto, oyunların en çok konuşulan olayı olmuştu.

Moğolistan, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nı 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile 67. sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler