SPK, Erencan Yardımcı transferini değerlendirecek

02.03.2021 - 15:48 | Son Güncellenme: 02.03.2021 - 15:55

Galatasaray haberleri... Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'dan Eyüpspor'a transfer olan Erencan Yardımcı ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Rekor bir transfer bedeliyle transfer olan genç oyuncunun transferini Sermaye Piyasası Kurulu değerlendirme başlattı. İşte Erencan Yardımcı ile ilgili yaşanan gelişmeler...

SPK, Erencan Yardımcı transferini değerlendirecek

AJANSSPOR-HABER

2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Eyüpspor'un ara transfer döneminde Galatasaray'dan 4.2 milyon TL karşılığında transfer ettiği Erencan Yardımcı hakkında Sermaye Piyasası Kurulu değerlendirme başlattı.

Beşiktaşlı avukat şikayetçi oldu

Beşiktaşlı avukat Aker Çıtak, 2 Şubat'ta CİMER üzerinden Sermaye Piyasası kurulu'na iletilmek, savcılığa ihbar edilmek üzere Galatasaray Futbol Aş ve Eyüpspor hakkında şikayetçi oldu.

SPK tarafından Çitak'a gönderilen yanıtta, "Kurulumuza yapılan şikâyetler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 88. maddesi çerçevesinde değerlendirilmekte ve gerekli görülen hallerde kurulumuz tarafından ayrıntılı incelemelerde bulunulmaktadır" denildi.

Sosyal medyadan açıkladı

Çıtak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada SPK'dan aldığı yanıt sonrası konuyu CİMER üzerinden MASAK’a (Mali Suçları Araştırma Kurulu) da CİMER üzerinden bildirdiğini açıkladı.

Tartışılan transfer

Galatasaray'da 18 yaşındaki santrfor Erencan Yardımcı, 4,2 milyon lira karşılığında  2. Lig Kırmızı Grup takımı Eyüpspor'a transfer olması kamuoyunda büyük bir tartışma yaratmıştı. 

Mustafa Cengiz ne demişti?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

"Erencan konusunda çok ayıp ediyorlar, 1-2 tweet gördüm rakiplerin taraftarlarından. Siz diyorlar, 100 bin euro eden bir futbolcuyu 4 milyon küsüre nasıl yolladınız.  Euro mu, TL mi rakam yok, belirsiz. Köylü kurnazlığı, şark kurnazlığı. Köylüler efendimiz ama benim kastım başka. Yok kardeşim. Biz limitler içinde kaldık. Soruyorum, ben TFF ve Kulüpler Birliği toplantısında da sordum. 21 kulüp var. Hepsi dinliyor. Açıklayın dedim. Hayır hangi kulübün, ne kadar açığı var. Açıklanmadı. Dediler ki, mahremiyet. Yahu kardeşim benim 490 küsür, öbürünün 350 küsür limiti var. Bu aldatıcı. İnsanlar zannediyor ki, ben 490 harcayabilirim."Biz Erencan'ı, Eyüpspor memnun olmadığı takdirde aynı bedelle geri alırız. Asla bir üçkağıt yok bu transferde."

Eyüpspor'da oynamadı

Eyüpspor, Erencan Yardımcı'yı transfer ettikten sonra 5 maça çıktı. Sadece  Bodrumspor ve Kırşehir Belediye maçlarında kadroya giren Erencan Yardımcı forma şansı bulamadı. Yardımcı, şu an U19 Milli Takımı kampında bulunuyor, Galatasaray'da yetişen santrafor, altyapı liglerinde toplamda 79 maçta 22 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler