Spor Bakanı Kılıç'tan Engelliler Günü mesajı

05.02.2017 - 16:49 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:49

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, bu konuda toplumsal farkındalık ve hassasiyet oluşması için vesile olmasını temenni etti.

Bakan Kılıç, yayımladığı mesajında, engelli bireylerle bir arada ve dertleriyle hemdert olmanın, sorunlarına çözüm bulmanın, yılın birkaç gününü veya bir haftasını işgal eden bir durum olmadığını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanı olarak gururla belirtmek isterim ki engelli vatandaşlarımız için yeni bir şeyler yapmak, onların hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek, bizim için daimi bir gündem maddesidir." ifadelerini kullandı. 

Bakanlığın, sporda engelleri kaldırmak ve engelli bireyleri sporun sosyal hayata adapte edici özellikleriyle buluşturmak için yoğun çalışmalar yaptığını vurgulayan Akif Çağatay Kılıç, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Bizim hizmet politikamız 'önce insan' anlayışı üzerine kurulmuştur. Bu yüzden de tesisleşme faaliyetleri kapsamında inşa edilen bütün yapılarda, engelli vatandaşlarımızın hizmete ulaşımını kolaylaştıracak projeler öncelikli olarak tercih edilmektedir. Hedefimiz yalnızca engelli bireylerin yararlanacağı alanlar oluşturmak değil, engelli vatandaşlarımızın bütün tesislerimizden faydalanmasını sağlamaktır." 

Bakan Kılıç, engelli vatandaşlar arasından çıkan sporcu sayısının 2002'de 2 bin 763 iken 2016'da bu sayının 12 kat arttığını vurguladığı açıklamasında, "Engelli kardeşlerimiz, onlara destek olunduğu zaman neler başarabildiklerini herkese ispat etmişlerdir. Azim ve çalışkanlıklarını, uluslararası müsabakalarda elde ettikleri derecelerle taçlandıran kardeşlerimizin bu başarıları hepimizi onurlandırmaktadır. Bu başarılar, omuz omuza verildiğinde, inanan insanların aşamayacağı hiçbir engelin olmadığının en açık göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki bütün yurtlarda, engelli öğrencilerin yaşam alanlarının onların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirildiğini ifade eden Bakan Kılıç, ayrıca şunlar kaydetti: 

"Eski yurtlarda bunun için gerekli değişiklikler tadilatla halledilmiş ve yeni inşa edilen bütün yurt binalarında engelli öğrencilerimizin hayatlarını rahatça idame ettirebilmeleri ön şart olarak koşulmuştur. Bizim için doğan her yeni gün, halka hizmet için Hakk'ın bize bahşettiği bir lütuftur. Bu hizmet aşkını, birlikte yaşadığımız bütün vatandaşlarımıza ve bilhassa engelli vatandaşlarımıza karşı hissetmekteyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün omuz omuza durarak bütün engelleri aşmamıza vesile olmasını temenni ediyor ve tüm engelli vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler