Spor Derneği Yönetim Kurulu: Kalleşçe saldırıyı kınıyoruz

İsa Kethüda
26.08.2021 - 17:58 | Son Güncellenme: 26.08.2021 - 19:16

Spor Derneği Yönetim Kurulu, kurucu dernek başkanına yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kalleşçe saldırıyı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Spor Derneği Yönetim Kurulu: Kalleşçe saldırıyı kınıyoruz

Daha önce suyu, elektriği kesilen, kulüp görevlileri ve yetkili eğitmeni saldırıya uğrayan Hekimköy Yelken Kulübü'den sonra bu kez de Spor Derneği'nin kurucu dernek başkanı 23.8.2021 tarihinde, Muğla’nın Bodrum ilçesi, Göltürkbükü mahallesi Hekimköy Sitesi kıyı şeridinde, 1608229 sayılı Valilik olurunu gerçekleştirme yükümlülüğünü icra ederken organize bir saldırıya uğradı. 

Spor Derneği Yönetim Kurulu, kurucu dernek başkanına yapılan saldırıyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir mesaj yayınladı.

 

 

 

Mesajda şu ifadelere yer verildi:


"Kalleşçe saldırıyı kınıyoruz"

23.8.2021 tarihinde, Muğla’nın Bodrum ilçesi, Göltürkbükü mahallesi Hekimköy Sitesi kıyı şeridinde, 1608229 sayılı Valilik olurunu gerçekleştirme yükümlülüğünü icra ederken organize saldırıya uğrayan Kurucu Dernek Başkanımıza yapılmış olan kalleşçe saldırıyı kınıyoruz. Konun işleyen adli süreçlerinin takipçisi olacağımızın bilinmesi ve faillerinin tespit edilerek en ağır cezayı alması için dernek avukatlarımızın yetkilendirildiğini kamuoyunun dikkatine sunarız.

Anayasa’nın 59. maddesi ve bağlı bulunduğu kanun maddelerinin de ayrıca ivedilikle işletilerek, anayasal olarak devletimizin tüm spor paydaşlarının yanında olduğunun bilinmesinin gereğini kamuoyunun dikkatine sunarız.

Spor Derneği Yönetim Kurulu

SPOR FAALİYETLERİ NASIL DURDURULMUŞTU?

1994 yılı kuruluşlu Hekimköy Yelken Kulübü, Türkiye Yelken Federasyonu(TYF) federe kulübü olarak 2021 yılı faaliyetlerini sürdürmek için ilgili makamlara başvuru yapmış, Turizim Bakanlığı eğitim kulvarı, Muğla Valiliği tarafından onaylanmasına rağmen kimliği belirsiz kişilerce kapatılmasından dolayı spor faaliyetleri güvenlik sağlanamadığı için durmak zorunda kalmıştır. Sonrasıda yapılan zorbalık devam etmiş, kulübün suyu ve elektiriği kesilmiştir. Gelişen süreçte ilgili kurumların tebliğine rağmen spor düşmanı zorbalar, kulüp görevlileri ve yetkili eğitmene saldırmışlardır. Konu kolluk güçlerinin müdahalesiyle sonlanmış, ilgililer hakkında TCK hükümleri gereği işlemler devam etmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler