Spor dünyasından Rusya'ya tepkiler çığ gibi büyüyor

26.02.2022 - 23:38 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 23:43

Spor dünyası da Rusya’ya karşı tepkisini koyuyor. Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, Rusya hakkında yaptığı çarpıcı açıklama dünya gündemine oturdu. İşte detaylar...

Spor dünyasından Rusya'ya tepkiler çığ gibi büyüyor

AJANSSPOR HABER

Spor dünyası da Rusya’ya karşı tepkisini koyuyor. Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, Polonya Milli Takımı’nın Rusya Milli Takımı ile karşılaşacağı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off müsabakasına çıkmak istemediklerini dile getirdi.Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih’te forma giyen Polonyalı golcü Robert Lewandowski de kararı destekleyerek, Ukrayna’ya yapılan saldırılar esnasında Rusya Milli Takımı ile sahaya çıkamayacaklarını, bu durumdan Rus futbolcuların ve taraftarların sorumlu olmadığını ama üç maymunu oynamayacaklarını belirtti.

Rusya, 24 Mart'taki Dünya Kupası play-off yarı finalinde Polonya'yı ağırlayacak ve galip gelirse İsveç-Çekya mücadelesinin kazananıyla 29  Mart'ta evinde karşılaşacaktı ancak UEFA İcra Kurulu cuma günü yaptığı toplantı sonrası Rus takımlarının iç sahada maç yapmasını yasaklandığını maçların tarafsız sahada oynanacağı açıklandı.

İsveç'de Rusya'yla sahaya çıkmak istemiyor

 

İsveç Futbol Federasyonu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Rusya ile eşleşmeleri halinde milli takımın sahaya çıkmayacağını bildirdi.Yapılan açıklamada, “Ukrayna’nın işgali Rusya ile tüm futbol alışverişini imkansız kılıyor. FIFA’yı, Rusya’nın mart ayındaki play-off maçlarını iptal etmeye çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Üç ülkeden ortak bildiri

Polonya, İsveç ve Çek Cumhuriyeti, geçtiğimiz Perşembe günü ortak bir bildiri yayınlayarak, Rusya’nın gelecek ay Dünya Kupası eleme maçına ev sahipliği yapmasına izin verilmemesini istedi.

Senin için hazırladığımız haberler