"Sportif direktör, koltuğa oturmak için hocanın gitmesini bekliyorsa..."

25.11.2020 - 10:44 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 10:51

Futbolculuk kariyerinde başta Beşiktaş olmak üzere köklü camialarda forma giyen, günümüzde ise teknik direktörlük yapan Ali Tandoğan, gündemi değerlendirdi. Sportif direktörlerin teknik adamların ayrılması için fırsat kollamasına tepki gösteren Ali Tandoğan, kariyer hedefini anlattı. Tandoğan, Süper Lig'de bu hafta oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki favorisini de açıkladı.

"Sportif direktör, koltuğa oturmak için hocanın gitmesini bekliyorsa..."

Futbolculuk döneminde Beşiktaş, Gençlerbirliği, Denizlispor, Bursaspor gibi köklü camialarda oynayan ve günümüzde teknik direktörlük yapan Ali Tandoğan, gündeme yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı. Sportif direktörlüğün çizgisinin iyi belirlenmesi gerektiğini ifade eden Tandoğan, kariyer hedefi ve Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi hakkında da açıklamalar yaptı. Tandoğan, genç teknik adamların Süper Lig'de görev alması konusundaki fikrini de paylaştı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Tandoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Çok tecrübeli hocalar takımı küme düşürmüyor mu?”

-Süper Lig’de görev alan genç teknik adamları görüyoruz. Bunu bir risk olarak görüyor musunuz? Ayrıca siz de kariyerinizde yaklaşık 6 yıldır teknik adamlık yapıyorsunuz. Ali Tandoğan, Süper Lig için hazır mı?

Kariyerine yeni başlamış bir insan için Süper Lig’de direkt teknik adamlık yapmak çok mantıklı değil. Biraz tecrübe yaşamak gerekiyor. En önemli şeylerden biri bu. Baskı altında da kaldım, zor şartlarda da çalıştım. Her hocanın kendine göre eksikleri mutlaka oluyordur. Ben kendimi geliştirdiğime inanıyorum. Ayrıca daha fazla geliştirmek için çalışmalar yapıyorum. Genç arkadaşlarımızın hocalık yapması gurur verici. Ama her şeyin bir zamanı var. Yöneticiler hocalarla ilgili bilgili alıyor,  genç olması sebebiyle dinamizm katacağını düşünüyor ve risk alıyor. Çok tecrübeli hocalar yenilgi almıyor mu? Ya da takımını küme düşürmüyor mu? Piyasada belli başlı hocalar üzerinden ilerliyorlar. Ben günü geldiğinde hak ettiğim yerde olacağıma inanıyorum.

“Sportif direktörlüğün sınırları iyi çizilmeli”

-Sportif direktörlüğün Avrupa’daki karşılığı ile Türkiye’deki karşılığı maalesef çok farklı. Ben sportif direktörlerin teknik direktörle yolların ayrılmasından sonra sahaya inmesine karşıyım. Yakın zamanda da örnekleri var. Bu konuda fikriniz nedir?

Ben de bu işe sportif direktör olarak başladım. Kulüp bana direkt hoca olarak başlamamı söylemişti.  O dönem lisansım yeterli değildi. Göreve bir teknik direktör getirdik. O süreç içinde yönetimimiz hocayı göndermek istediğinde kalmasından yana olduğumu belirttim. Hoca, futbolcuyla yaşadığı bir kavga sonrasında gönderildi. Benim yaşadığım olay farklıydı. Lisansımı aldığımda hoca olarak geçiş yaptığım. Bir sportif direktör, hocanın gönderilmesini bekliyorsa o teknik adam için tedirginlik yaratır. Bunu genel olarak konuşuyorum. Büyük takımlarda da aynı durum gerçekleşti. Sportif direktörün arkanızdan ne konuştuğunu da bilemeyebiliyorsunuz. Sportif direktörlüğün sınırları iyi çizilmeli.

GENÇLERBİRLİĞİ, NOBRE'NİN YERİNE SPORTİF DİREKTÖR MUSTAFA KAPLAN'I GÖREVE GETİRMİŞTİ. O HABER VE ARKA PLANDA YAŞANANLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

“Oyuncu kalitesinin yüksekliği sebebiyle Fenerbahçe bir adım önde”

-Derbi maçların favorisi olmaz cümlesi klişe ama doğru bir cümle. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sizce kim avantajlı?

Ev sahibi avantajı gibi bir durum yok. Beşiktaş, Başakşehir maçında 10 dakika daha olsa kaybedebilirdi. Beşiktaş’ın çok iyi oynadığı dakikalar da oldu. 2 gol yemesi hem de 10 kişiye olması şaşırtıcı. Fenerbahçe ise iyi bir patlama yaptı. Derbilerin sonucunu kestiremezsiniz. Beşiktaş camiasından bahsediyoruz. Tüm oyuncular kazanmak isteyecektir. Fenerbahçe bir adım önde görünüyor. Ama oyuncu kalitesinin yüksekliğinden ötürü Fenerbahçe bence bir adım önde.

Senin için hazırladığımız haberler